Antena 3 CNN Actualitate Cum va arăta şi unde va fi amplasat Cartierul JUSTIŢIEI. Proiectul care va schimba la faţă Bucureştiul

Cum va arăta şi unde va fi amplasat Cartierul JUSTIŢIEI. Proiectul care va schimba la faţă Bucureştiul

Cum va arăta şi unde va fi amplasat Cartierul JUSTIŢIEI. Proiectul care va schimba la faţă Bucureştiul
de O.P.    |    27 Feb 2015   •   06:11

Viitorul Cartier de Justiţie din zona Unirii din Capitală, un proiect de peste 200 de milioane de euro, ar putea fi blocat de proprietarii care au revendicat terenuri în zonă.

Acolo, Ministerul Justiţiei şi Ministerul Dezvoltării doresc să ridice pe aproape patru hectare districul de justiţie, iar pe restul terenului Primăria Capitalei va construi o sală de spectacole.

Proprietarii au venit, însă, cu solicitări de a-şi ridica fie locuinţe, fie hoteluri. În prezent, terenul este o imensă groapă de gunoi.

80 de titluri de proprietate au fost emise, sau sunt în curs de soluţionare pe cele zece hectare care stau în paragină de la Revoluţie

Ministerul Justiţie doreşte să ridice Cartierul de Justiţie pe aproape patru hectare.

În apropiere, ar urma să se ridice şi fundaţia centrului cultural Cântarea României. Construcţia clădirilor ar putea fi blocată proprietarii care nu au solicitat terenurile în ultimii 25 de ani, dar le-au câştigat acum în instanţă.

Reprezentanţii Ministerului Justiţiei spun, însă, că proiectul va fi ridicat, iar banii, circa 270 de milioane de euro, vor veni de la Ministerul Dezvoltării.

Studenţii au gândit deja şi cum ar putea arăta viitorul cartier de Justiţie. La Arhitectură a fost temă de diplomă, iar 26 de proiecte au fost alese drept cele mai potrivite.

Terenul a mai fost cuprins într-o tentativă de a ridica în zonă un proiect imobiliar evaluat la un miliard de euro. Acesta a fost abandonat, însă, după scurt timp.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close