Antena 3 CNN Actualitate Dan Diaconescu a fost arestat pentru 29 de zile (VIDEO)

Dan Diaconescu a fost arestat pentru 29 de zile (VIDEO)

Dan Diaconescu a fost arestat pentru 29 de zile (VIDEO)
23 Iun 2010   •   08:04

Patronul OTV Dan Diaconescu şi clarvăzătorul Doru Pârv au primit, miercuri dimineaţă, mandate de arestare pentru 29 de zile. Şedinţa de judecaţă s-a încheiat puţin după ora 4:00, iar sentinţa a fost dată o oră şi jumătate mai târziu.  Apărătorii celor doi au făcut deja recurs.

Judecătorii au decis ca Dan Diaconescu să rămână pentru următoarele 29 de zile în arestul Direcţiei de Cercetări Penale. Totul a început luni dimineaţă cu percheziţii la sediul OTV şi la domiciliul patronului televiziunii. Diaconescu a întrat în sediul Direcţiei Anticorupţie luni după-amiază şi a ieşit marţi dimineaţă încătuşat.

Încă de marţi după-amiază, în jur de 30 de persoane s-au strâns în faţa Judecătoriei Sectorului 1 pentru a-l susţine pe Dan Diaconescu. Acestea au cerut eliberarea patronului OTV şi au reproşat faătul ca acesta a fost adus încătuşat.

Cu câteva minute înainte de ora 21:00, Dan Diaconescu a fost adus în faţa judecătorilor.

Şedinţa de judecată în care procurorii DNA au cerut arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Dan Diaconescu şi a clarvăzătorului Doru Pârv a început cu o cerere din partea apărătorilor patronului OTV de recuzare a judecătorului. Cererea a fost respinsă.

Dan Diaconescu şi Doru Pârv sunt acuzaţi că l-ar fi santajat şi ameninţat pe primarul comunei Zarand, Ion Florin Moţ. Cei doi i-ar fi cerut edilului 160.000 de euro pentru ca OTV să nu difuzeze un film despre averea presupus ilicită a edilului.

În urmă cu trei ani, Diaconescu spunea că, pentru un jurnalist, tentaţia este mare.

"Dacă ai noroc să nu iei şpăgi, trebuie să ai nişte părinţi mai bogaţi sau să ai nişte prieteni, fiindcă altfel e greu să rezişti unei tentaţii. La o anchetă, dacă îţi pune unul 5.000 de euro, nu ştiu dacă-i poţi refuza", spunea atunci Diaconescu, pentru Evenimentul Zilei.

Ion Moţ susţine că a fost şantajat şi că nu a vrut să le facă rău celor doi.

"Am fost şantajat. Nu am vrut să le fac rău, nici la unu, nici la altul, dânşii au insistat să le dau bani, dar nici dacă aveam fabrică de bani... Au cerut bani împrumut să le dau, n-am făcut rău la nimeni, am ajutat cât am putut. Tot din două în două săptămâni mă sunau, domnule, bani, bani, n-am mai rezistat, trebuia să fac ceva. Trebuia să vând casele să le dau, ca Dan Diaconescu să se plimbe cu yahturile sau lui Doru Pârv, marele clarvăzător", a declarat, pentru Mediafax, edilul din Zărand.

Din echipa care îl apără pe patronul OTV fac parte doi dintre cei mai renumiţi avocaţi din ţară, Gheorghiţă Mateuţ şi Ovidiu Buduşan.

Foto: Agerpres

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: arest Dan Diaconescu
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close