Antena 3 CNN Actualitate "De Paşte îmi doresc doar sănătate pentru bunica". Copil bolnav, crescut la limita sărăciei de străbunică

"De Paşte îmi doresc doar sănătate pentru bunica". Copil bolnav, crescut la limita sărăciei de străbunică

"De Paşte îmi doresc doar sănătate pentru bunica". Copil bolnav, crescut la limita sărăciei de străbunică
09 Apr 2015   •   09:29

Un băieţel de nouă ani din judeţul Cluj, care suferă de o boală osoasă, este crescut de străbunica lui, o femeie de 74 de ani. Bătrâna, bolnavă de inimă, reuşeşte cu greu să se descurce cu pensia de doar 400 de lei. După ce plătesc chiria şi medicamentele, abia dacă le mai rămân bani şi pentru mâncare.

De Paşte, bătrâna spune că va încerca să îi ia copilului măcar un cozonac.

Dănuţ locuieşte în comuna clujeană Apahida împreună cu străbunica lui de 74 de ani, singura care mai are grijă de el. Mama copilului e internată într-un spital de boli psihice, iar pe tatăl său nu l-a cunoscut. În plus, copilul suferă de o boală osoasă şi, la 9 ani, arată ca unul de şase. A învăţat să-şi facă face singur injecţiile cu hormoni de creştere, de care are nevoie.

Băieţelul nu se plânge niciodată. Nici că e bolnav, nici că nu are jucării. Ştie că străbunica lui face tot ce poate ca să aibă ce să-i pună pe masă. Jumătate din pensia ei de 400 de lei se duce doar pe chirie.

Dănuţ nu îşi doreşte daruri de Paşte. E mulţumit că străbunica e încă în putere şi are grijă de el.

Reprezentanţii de la Protecţia Copilului au aflat despre situaţia lui Dănuţ şi vor stabili dacă băiatul va fi dat în plasament sau poate fi încredinţat unei alte rude.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close