Antena 3 CNN Actualitate Percheziţii la locuinţele unor ieşeni care făceau tranzacţii ilegale cu terenuri. Angajaţi ai Primăriei, printre suspecţi

Percheziţii la locuinţele unor ieşeni care făceau tranzacţii ilegale cu terenuri. Angajaţi ai Primăriei, printre suspecţi

Percheziţii la locuinţele unor ieşeni care făceau tranzacţii ilegale cu terenuri. Angajaţi ai Primăriei, printre suspecţi
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Dec 2010   •   09:14

Procurorii DIICOT au descins, vineri dimineaţă, la locuinţele mai multor persoane din Iaşi suspectate de tranzacţii ilegale cu terenuri şi imobile. Printre cei vizaţi se numără şi angajaţi ai Primăriei Iaşi şi ai Oficiului de Cadastru.

Cel puţin 15 percheziţii au avut loc pânp la ora transmiterii acestei ştiri. Persoanele vizate sunt suspectate că făceau tranzacţii cu imobile şi terenuri folosind documente falsificate.

Conform unor surse judiciare, citate de Mediafax, aproximativ 20 de persoane urmează să fie audiate în acest caz de către procurorii DIICOT Iaşi. Aceleaşi surse mai susţin că ancheta vizează falsificarea unor documente, inclusiv a unor sentinţe judecătoreşti, în baza cărora au fost vândute terenuri şi imobile aflate în centrul municipiului Iaşi.

Printre cei care ar face parte din această reţea se numără şi angajaţi ai Primăriei municipiului şi ai Oficiului de Cadastru Iaşi. Directorul Oficiului de Cadastru Iaşi, Narcisa Nedelcu, a declarat, vineri, că doi angajaţi ai instituţiei, un inspector de cadastru şi un registrator, lipsesc de la serviciu, existând informaţii că aceştia ar fi vizaţi de ancheta procurorilor DIICOT privind tranzacţiile ilegale cu terenuri şi case.

"E vorba de un inspector şi un registrator. Inspectorul ne-a sunat dimineaţă şi ne-a spus că nu poate ajunge la serviciu. De asemenea, lipseşte de la birou şi un registrator. Din câte am aflat, cei doi sunt vizaţi de ancheta procurorilor DIICOT", a declarat Nedelcu pentru sursa precizată.

"Nu ştiu despre ce nereguli este vorba. Bănuim că este vorba de o sesizare a noastră în legătură cu tranzacţia unor terenuri. Sunt cinci astfel de situaţii, pe care le-am considerat dubioase şi am sesizat instituţiile în drept. Am verificat, am fost suspicioşi, dar nu putem spune noi dacă sunt ilegalităţi sau nu. Este vorba de terenuri în diverse zone ale municipiului Iaşi. Tranzacţiile respective nu erau în regulă", a mai spus directorul de Cadastru Iaşi.

×
Subiecte în articol: DIICOT perchezitii descinderi terenuri
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close