Antena 3 CNN Actualitate DNA cere începerea urmăririi penale a lui Laszlo Borbely şi ridicarea imunităţii ministrului

DNA cere începerea urmăririi penale a lui Laszlo Borbely şi ridicarea imunităţii ministrului

DNA cere începerea urmăririi penale a lui Laszlo Borbely şi ridicarea imunităţii ministrului
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Apr 2012   •   11:36

DNA a cerut aviz pentru cercetarea penală împotriva lui Laszlo Borbely. Procurorii au mai solicitat şi ridicarea imunităţii ministrului Mediului. Borbely este acuzat de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere, în formă continuată.

"Direcţia Naţională Anticorupţie a sesizat Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a solicita Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii necesare urmării penale faţă de Borbely Laszlo, deputat în Parlamentul României şi ministru al Mediului şi Pădurilor, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi infracţiunea de fals în declaraţiile de avere, în formă continuată", se arată într-un comunicat de presă de miercuri al DNA.

Cum a comentat Laszlo Borbely acuzaţiile DNA

DNA precizează că solicitarea a fost făcută în conformitate cu dispoziţiile din Constituţie privind responsabilitatea ministerială, precum şi cu deciziile Curţii Constituţionale.

Laszlo Borbely ar fi beneficiat de serviciile unei firme care s-a ocupat de amenajarea unei locuinte, în valoare de 20.000 €. Ministrul şi-ar fi folosit în schimb influenţa pentru atribuirea unor contracte de lucrări firmei respective.

Procurorul general al României a înaintat, miercuri, ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, sesizarea procurorilor anticorupţie privindu-l pe ministrul mediului Laszlo Borbely.


×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close