Antena 3 CNN Actualitate DNA vrea mandate de reţinere pentru 72 de ore

DNA vrea mandate de reţinere pentru 72 de ore

DNA vrea mandate de reţinere pentru 72 de ore
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Apr 2015   •   14:13
DNA doreşte modificarea perioadei de reţinere, de la 24 de ore la 72 de ore. 
 
Acesta este unul din punctele cheie de propuneri pentru modificarea Constituţiei. 
 
Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a trimis la Parlament, către Comisia de revizuire a Constituţiei, punctele pe care DNA le doreşte modificate.
 
Conform stiripesurse.ro, DNA mai cere ca parlamentarii să mai aibă imunitate doar pentru declaraţii politice dar şi simplicarea procedurii prin care pot sălta miniştrii sau foşti miniştri.
 
Sergiu Andon: Solicitarea DNA este o greşeală

Solicitarea DNA de creştere a perioadei de reţinere, de la 24 de ore la 72 de ore, este o greşeală, este de părere avocatul Sergiu Andon.
 
"Probabil că doamna procuror-şef propune acum 72 de ore, pe principiul florăreselor, doar-doar s-o alege cu 48 de ore", a spus avocatul Sergiu Andon, luni, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.
 
Sergiu Andon a subliniat faptul că reţinerea unei persoane trebuie făcută numai atunci când vinovăţia e clar conturată, adăugând că i se pare o greşeală "anotimpul arestărilor".
 
"Practic, e o greşeală şi existenţa acestui anotimp al arestărilor. Experienţa a arătat că atunci când învinuiţii se ţin tare, nici 2-3 mandate de arestare nu-i înmoaie, deci asta este o himeră că i-ar ajuta cu ceva. Judecătorul care va avea în faţă un reţinut ce a parcurs 72 de ore de reţinere va fi mai puţin exigent cu verificarea mandatului şi va da cu lejeritate mandatul de 3 zile, aşadar e o propunere extrem de periculoasă", a opinat avocatul Sergiu Andon.
 
În context, avocatul a mai spus că, după părerea sa, trebuie îndreptată anomalia din Constituţie, făcând referire la cazul Toni Greblă.
 
"E de îndreptat anomalia din Constituţie care prevede că cei cu protecţia împotriva abuzurilor nu pot fi reţinuţi, gen cazul Greblă, când procurorii l-au reţinut şi pe urmă nu s-a mai ajuns la arestare", a încheiat Andon.

 

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close