Antena 3 CNN Actualitate Dosarul Nana ajunge pe mâna procurorilor. Valeriu Zgonea cere semnătura procurorului general, Tiberiu Niţu

Dosarul Nana ajunge pe mâna procurorilor. Valeriu Zgonea cere semnătura procurorului general, Tiberiu Niţu

Dosarul Nana ajunge pe mâna procurorilor. Valeriu Zgonea cere semnătura procurorului general, Tiberiu Niţu
Sursa foto: Foto: kelseylaw.net
02 Iul 2014   •   10:40

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie solicită conducerii Camerei Deputaţilor toate documentele întocmite de Comisia parlamentară "Nana", care a anchetat achiziţionarea terenurilor din comuna Nana, judeţul Călăraşi, de către fiica preşedintelui Traian Băsescu, Ioana Băsescu.

UPDATE 10.40 - Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că deputaţii au căzut de acord că vor transmite, de principiu, documentele cerute de magistraţi, însă acest lucru va putea fi posibil doar după ce procurorul general al României, Tiberiu Niţu, va semna scrisoarea remisă Parlamentului.


Activitatea Primăriei Nana - raportul Corpului de Control al premierului

Pe 8 aprilie, Guvernul a sesizat Parchetul pentru terenurile de la Nana, Corpul de control al premierului susţinând că 80% dintre terenuri au fost retrocedate ilegal.

Începând cu 16 aprilie, procurorii Parchetului General au dispus începerea urmăririi penale în dosarul terenului de la Nana al preşedintelui Traian Băsescu.

"În urma sesizării transmise de Corpul de Control al primului-ministru, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit un dosar penal în care se efectuează cercetări în legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate şi arendarea unor terenuri amplasate pe raza comunei Nana, judeţul Călăraşi", se arată în comunicatul transmis miercuri de Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
 
Urmărirea penală priveşte infracţiuni de conflict de interese, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Traian Băsescu a cumpărat, prin intermediul fiicei sale, 290 de hectare de teren. Vezi IMAGINI de la moşie. Lotul, lucrat de un EVAZIONIST

Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din judeţul Călăraşi, împrumut garantat cu soldurile prezente şi viitoare ale unui cont deschis la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.

×
Subiecte în articol: comisia nana
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close