Antena 3 CNN Actualitate Dr. Cristian Niţescu: Operaţia pentru unul dintre minerii arşi, reuşită

Dr. Cristian Niţescu: Operaţia pentru unul dintre minerii arşi, reuşită

Dr. Cristian Niţescu: Operaţia pentru unul dintre minerii arşi, reuşită
18 Noi 2008   •   13:44

Medicul Cristian Niţescu de la Spitalul de Arşi a susţinut o conferinţă de presă pentru a oferi date despre starea minerilor internaţi în urma exploziei de la Petrila.
Potrivit acestuia, în cursul zilei d emarţi numai un pacient a fost operat. Este vorba de cel care avea arsuri pe o suprafaţa de 80% din corp. Operaţia a reuşi, medicii reuşind să cureţe arsurile de pe mâinile pacientului şi le-au acoperit cu ?o piele de împrumut?.
?S-au excizat leziuni de arsură profundă la nivelul membrelor superioare şi s-au acoperit cu homogrefe. Pacientul este stabil în prezent. Aceste grefe ajută ca pacientul să nu piardă lichide, este o piele de baraj. Acestea vor fi înlocuite cu autogrefe, adică piele prelevată de la pacient.?
Medicul a anunţat că cel de-al doilea pacient care trebuia operat va suferi această intervenţie în cursul zilei de miercuri.
Ceilalţi doi pacienţi, cu arsuri pe 55% şi 35% din suprafaţa corpului nu necesită intervenţii chirurgicale. Aceştia sunt sabili din punct de vedere hemodinamic şi respirator.
Ministrul Eugen Nicolaescu a vizitat de dimineaţă minerii internaţi la Săitalul de Arşi şi s-a interesat de starea lor. Potrivit acestuia, unul dintre mineri, cel care suferise arsuri în proporţie de 10% se află într-o stare mai bună.
?Al cincilea miner era la pansat, este într-o situaţie optimistă. Am şi discutat, este conştient. Ceilalţi patru sunt într-o situaţie stabilă cu mici semne de ameliorare.? a spus acesta.
Doi dintre minerii aflaţi la Spitalul de Arşi vor fi operaţi în cursul dimineţii de marţi. Starea lor este critică. Ambii au suferit arsuri pe 80-85% din suprafaţa corpului.
Pentru minerii care vor fi operaţi marţi a fost adus un transport special de piele de la spitalul Grigore Alexandrescu.
Medicii spun că operaţia este destul d ecomplicată, ea putând să dureze până la cinci, şase ore.
Potrivit ministrului care a vizitat şi spitalul Floreasca, din cei trei mineri internaţi acolo, unul are o stare mai bună.
La ora 13.30, medicii de la Spitalul de Arşi vor ţine o conferinţă d epresă pentru a prezenta starea minerilor.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close