Antena 3 CNN Actualitate Examenul de licenţă de la Spiru Haret, din nou sub semnul ilegalităţii

Examenul de licenţă de la Spiru Haret, din nou sub semnul ilegalităţii

Examenul de licenţă de la Spiru Haret, din nou sub semnul ilegalităţii
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Aug 2010   •   19:05

Situaţia a peste 10.000 de absolvenţi ai universităţii Spiru Haret este în continuare incertă. Universitatea a anunţat că pentru promoţiile 2008 şi 2009, absolvenţi ai formelor de învăţământ FR şi ID neacreditate de Ministerul Educaţiei, se va organiza un nou examen de licenţă, în septembrie 2010. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei spun însă că un astfel de examen este în fara legii.

"Absolvenţii formelor de învăţământ ID şi FR, care au participat la examenul de licenţă în sesiunile programate în anii 2008-2009, inclusiv februarie 2010, vor susţine un nou examen de licenţă, în perioada 15-30 septembrie 2010" se arată într-un anunţ al Universităţii Spiru Haret.
Vizaţi sunt între 10.000 şi 15.000 de studenţi care au susţinut deja examenul de licenţă, însă diplomele nu le sunt recunoscute de minister. Printre facultăţile afectate se numără şi cea de Drept sau de Management.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei spun că Universitatea Spiru Haret a cerut organizarea unei sesiuni de licenţă şi nu a unei relicenţieri. De altfel, din punct de vedere legal, relicenţierea nu este prevăzută de lege. Astfel că absolvenţii s-ar putea trezi în situaţia în care nici noile diplome nu le sunt recunoscute.

Ministerul Educaţiei pregăteşte însă o lege care să clarifice situaţia celor care au absolvit facultăţi neacreditate.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Spiru Haret ilegal
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close