Antena 3 CNN Actualitate Exces de Putere. Salarii majorate pentru medici şi asistente

Exces de Putere. Salarii majorate pentru medici şi asistente

Exces de Putere. Salarii majorate pentru medici şi asistente
17 Iul 2015   •   22:49

Salariile din sănătate vor creşte cu 10% până la sfârşitul acestui an, spune ministrul Nicolae Bănicioiu. Acesta dă asigurări că, până la finalul lui 2016, unele salarii din domeniu se vor tripla. Emisiunea Exces de putere a prezentat noua grilă de salarizare pe baza căreia sindicatele negociază cu ministerul.

Un medic rezident anul întâi primeşte acum 1.400 de lei brut lunar, iar potrivit noii grile de salarizare salariul de bază va ajunge la 3.670 de lei. Practic, va fi o triplare.

Un medic specialist are acum la limita maximă 2.498 de lei şi va avea 4.563. de lei. Potrivit actualei grile, un medic primar la limita maximă are un salariu de 3.243 de lei şi va primi 7.018 lei dacă va intra în vigoare noua grilă.

Creşteri vor fi şi la salariile medicilor legişti. Astfel, dacă acum aceştia primesc 6.060 de lei pe lună, în viitor salariul de bază va ajunge la 14.195 de lei pe lună.

În 2016, Ministerul Sănătăţii are nevoie însă de 1,2 miliarde de lei pentru susţinerea noii grile de salarizare, spune ministrul Sănătăţii.

O altă categorie care va primi salarii mai mari sunt farmaciştii. Potrivit noii grile aceştia ar putea ajunge la un salariu de bază de 3.671 de lei.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close