Antena 3 CNN Actualitate Ungureanu ar fi ordonat scoaterea icoanelor din birouri. Premierul neagă înformaţia

Ungureanu ar fi ordonat scoaterea icoanelor din birouri. Premierul neagă înformaţia

Ungureanu ar fi ordonat scoaterea icoanelor din birouri. Premierul neagă înformaţia
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Feb 2012   •   12:29
UPDATE:  Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a negat informaţia prezentată în media potrivit căreia ar fi cerut ca icoanele să fie scoase din birourile instituţiilor guvernamentale, informează Agerpres.

-------------------
Mihai Răzvan Ungureanu face curăţenie în birourile Palatului Victoria. Premierul le-a cerut subordonaţilor săi ca toate icoanele, tablourile, diplomele sau calendarele să fie înlăturate de pe pereţii cabinetelor.

Dispoziţia lui Mihai Răzvan Ungureanu a fost dată la începutul acestei săptămâni iar unii angajaţi s-au conformat deja. Premierul le-a mai transmis angajaţilor Palatului Victoria că va verifica personal dacă cerinţa sa a fost îndeplinită.

Măsura lui Mihai Răzvan Ungureanu de a fi înlăturate iconele de pe pereţi încalcă articolul 9 din Convenţia Europeană pentru apărarea drepturilor omului.

Mai exact, "libertatea de a-şi manifesta religia sau convingerile constituie măsuri necesare, într-o societate democratică, pentru siguranţa publică, protecţia ordinii, a sănătăţii sau a moralei publice ori pentru protejarea drepturilor şi libertăţilor altora."


×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close