Antena 3 CNN Actualitate Filiera Bucşaru-Udrea-Băsescu, bomba de milioane de euro

Filiera Bucşaru-Udrea-Băsescu, bomba de milioane de euro

Filiera Bucşaru-Udrea-Băsescu, bomba de milioane de euro
15 Mar 2015   •   20:34

Unul din cele mai mari tunuri ale tripletei Bucşaru-Udrea-Băsescu este încă necunoscut opiniei publice şi intră abia azi în atenţia procurorilor.

Afacerea COMAICO înseamnă terenul de 107 hectare din actuala comuna 1 Decembrie de lângă Bucureşti, ce a aparţinut în trecut familiei Regale, fiind naţionalizat de comunişti. COMAICO a fost cumpărat de Dumitru Bucşaru în anul 2006, de la SIF Muntenia, în schimbul sumei de circa 17 milioane de euro. Potrivit informaţiilor de la comisia de negociere, cea care l-a reprezentat pe Bucşaru pentru achiziţia terenului a fost chiar Elena Udrea.

Aceasta plecase de la Administraţia Prezidenţială, dar toată lumea ştia că reprezintă interese de afaceri subordonate lui Traian Băsescu. Foarte sumar îmbracată la fiecare negociere şi cu faima ca e omul lui Băsescu, Udrea a obţinut scăderea preţului de la 70 Euro pe metrul patrat la 17 Euro. Adică Bucşaru a trebuit să plătească 17 milioane de Euro în loc de 70 milioane de euro graţie blondei lui Băsescu! S-a dovedit şi mai târziu că pasiunea pentru terenuri mari ăi case multe i-a legat strâns pe Udrea şi Băsescu.

Dumitru Bucşaru, un om cu educaţie precară şi îmbogăţit prin multe afaceri cu statul, a devenit multimiardar odată cu avizul lui Băsescu pe documentul adus chiar de Udrea la Palatul Cotroceni. Surse din Administratia Prezidenţială a lui Băsescu ne-au precizat că faimoasa cerere a lui Bucşaru pe care a scris preşedintele României în 2005 către ministrul Transporturilor are doar numar de ieşire de la cabinet nu şi număr de intrare, ceea ce înseamnă că cererea banilor nu a venit pe cale oficială şi a fost adus de cineva. Stim bine de cine, e vorba despre Elena Udrea. Ea a dus hârtia, Băsescu a cerut banii, Dobre a dat banii, Udrea l-a reprezentat pe Bucşaru să ia terenul şi cu banii de stat au ridicat un imens complex imobiliar numit Green City, în care şi Udrea are partea ei de milioane.

Mai mult, suma de 100 de miliarde de lei vechi pe care o dorea Bucşaru era blocată la ordinul procurorilor, care-l anchetau atunci beneficiarii celui mai mare jaf post-decembrist într-o companie de stat, CFT-Necolaiciuc. Dispoziţia lui Băsescu şi presiunile Elenei Udrea l-au forţat pe ministrul Dobre să dea banii în ciuda faptului că era vorba de o sumă suspectă într-un dosar penal.

După ce a luat banii de la stat, Bucşaru a ridicat cu ei complexul rezidential Green City. Potrivit agentilor imobiliari, evaluarea Green City a depăşit 100 de milioane de euro la momentul finalizării ei.

Acum procurorii l-au reţinut pe Bucşaru, iar judecătorii i-au dat arest la domiciliu pentru un frauda de 30 milioane de euro ce decurge din povestea relatata anterior. Complexul Green City a intrat în faliment odată cu apariţia crizei şi prăbuşirea pieţei imobiliare. Dar graţie relaţiei cu Udrea si Băsescu, Bucşaru a reuşit să ia 30 de milioane de euro de la banca statului CEC, aceeaşi bancă ce i-a dat familiei Băsescu 1 milion de euro pentru afacerea dubioasă de la Nana. Bucşaru a luat banii de la CEC şi a început sa fure din propriul complex care devenise garanţie bancară.

Toate elementele descrise mai sus aduc indicii rezonabile privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, luare de mită şi corupţie din partea grupului format din Traian Băsescu, Elena Udrea, Gheorghe Dobre şi Dumitru Bucşaru.

Informaţiile au fost prezentate în emisiunea Punctul de Întâlnire.
 

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close