Antena 3 CNN Actualitate Francezii, în stradă pentru a fi solidari cu poporul grec. Câţi oameni au participat la manifestaţii

Francezii, în stradă pentru a fi solidari cu poporul grec. Câţi oameni au participat la manifestaţii

Francezii, în stradă pentru a fi solidari cu poporul grec. Câţi oameni au participat la manifestaţii
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Iul 2015   •   11:24

Mii de persoane au manifestat la Paris pentru a-şi manifesta solidaritatea cu poporul grec, scrie AFP în pagina electronică. Aceştia au răspuns unui apel lansat de patru sindicate - CGT, FO, FSU, Solidaires - şi unor partide politice. Coloana a defilat de la Piaţa Bastilia, fluturând de asemenea steaguri ale Partidului de Stânga, Partidului Comunist Francez (PCF) şi Noului Partid Anticapitalist (NPA), la Piaţa Republicii, scandând "So, so, Solidariate cu poporul grec!" sau "Rezistenţă, în Grecia, în Franţa". La miting au participat 2.000-3.000 de persoane, spun surse din cadrul poliţiei.

Participanţi purtau, în fruntea coloanei, o banderolă proclamând "(Împreună) cu grecii, uniţi împotriva austerităţii. Să refuzăm dictatele lumii financiare", în culorile stragului Greciei - albastru şi alb. Eurodeputatul Jean-Luc Mélenchon, cofondator al Partidului de Stânga, care a participat la miting în prima linie, a apreciat că "ceea ce se întâmplă este o blocadă a Greciei, organizată (...) pentru a-l pbliga pe (premierul grec Alexis) Tsipras să cadă în genunchi".

"Punerea Greciei în faliment poate să fie o pedeapsă foarte dură aplicată grecilor, dar este totodată o catastrofă pentru zona euro şi pentru lumea financiară", a adăugat eurodeputatul. "Nimeni nu reuşeşte să înţeleagă de ce, pentru 1,5 miliarde de euro, se va declanşa o catastrofă financiară de această amploare", a subliniat Mélenchon. Sindicatele au îndemnat la organizarea acestei manifestaţii în numele "respectării opţiunilor democratice ale popoarelor"şi pentru refuzarea politicii de austeritate. Ele denunţă o "situaţie catastrofală" a Greciei, care se explică, în opinia lor, prin faptul că ţara "a fost unul dintre laboratoarele de aplicare a politicilor de austeritate impuse de către FMI, Comisia Europeană (CE) şi Banca Centtrală Europeană (BCE)".

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close