Antena 3 CNN Actualitate UPDATE. Procurorii contestă decizia de eliberare a lui Gigi Becali

UPDATE. Procurorii contestă decizia de eliberare a lui Gigi Becali

UPDATE. Procurorii contestă decizia de eliberare a lui Gigi Becali
de O.P.    |    06 Mar 2015   •   14:22

UPDATE: Procurorii au contestat, în urmă cu puţin tim, decizia de eliberare a lui Gigi Becali



Avocatul Bogdan Vlad i-a spus judecătorului că sunt îndeplinite toate condiţiile pentru eliberarea condiţionată a lui Gigi Becali, în primul rând pentru că a executat fracţia de pedeapsă, respectiv două treimi, conform Codului penal vechi şi mai bine de jumătate din pedeapsă, potrivit noului cod.

UPDATE: După ce avocatul lui Gigi Becali şi-a ţinut pledoaria, instanţa a rămas în pronunţare, urmând să dea verdictul în cazul eliberării lui Becali.

UPDATE: Gigi Becali a ajuns în urmă cu scurt timp în faţa comisiei de eliberare. Magistraţii vor stabili dacă Becali va putea părpsi penitenciarul definitiv.



---------------------------

Au rămas doar cîteva ore pînă cînd, Gigi Becali află dacă va fi eliberat definitiv, după doi ani de detenţie. Cererea sa va fi analizată de magistraţii Judecătoriei Medgidia. Becali a primit avizul pozitiv al Comisiei Naţionale pentru Eliberare Condiţionată.

Dacă judecătorii decid astăzi eliberarea lui, iar procurorii nu vor face recurs, Becali ar putea ieşi săptămâna viitoare din penitenciar. Gigi Becali a executat deja aproximativ doi ani de închisoare din pedeapsa de trei ani şi jumătate primită în dosarul transferurilor de terenuri cu MApN, contopită ulterior cu dosarul Valiza.

La finalul şedinţei Comisiei pentru Eliberare Condiţionată Gigi Becali a fost informat că întruneşte toate condiţiile pentru a fi liber. Dacă procurorii nu vor contesta decizia, săptămâna viitoare Becali ar putea merge acasă.

Vestea că Becali ar putea ieşi de după gratii s-a răspândit repede şi în cartierul Pipera, acolo unde omul de afaceri locuieşte.

În închisoare, Gigi Becali a scris două cărţi, "Muntele Athos, patria Ortodoxiei" şi "Becali şi Steaua", iar luna trecută a anunţat că se apucă de o a treia. Pentru fiecare dintre lucrările sale, a primit o reducere cu 30 de zile a pedepsei.

Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate, după ce, în 20 mai 2013 a fost condamnat la 3 ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării. Ulterior a primit un spor de 6 luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

×
Subiecte în articol: Gigi Becali eliberare procurori contestatie
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close