Antena 3 CNN Actualitate Greşelile Guvernului Boc ne costă un miliard de euro

Greşelile Guvernului Boc ne costă un miliard de euro

Greşelile Guvernului Boc ne costă un miliard de euro
Sursa foto: Foto: www.managenergy.net
15 Oct 2014   •   09:09

România are de returnat Uniunii Europene un miliard de euro. Vorbim de corecţiile financiare impuse ţării noastre după ce Comisia Europeană a descoperit mai multe nereguli în absorbţia banilor europeni. Mai exact, în perioada 2009 - 2011, Guvernul condus de Emil Boc a încălcat în repetate rânduri legislaţia privind licitaţiile publice.

Primele trei poziţii în clasamentul proiectelor cu probleme, finanţate din bani europeni, sunt ocupate de autostrăzile Ancăi Boagiu. Fostul ministrul al Transporturilor ar fi dat cu dedicaţie mai multe contracte importante. Astfel că cele mai mari corecţii financiare au fost pentru autostrada Orăştie - Sibiu, de 71 de milioane de euro şi autostrada Nădlac - Arad, de care ar fi trebuit să se ocupe firma lui Nelu Iordache, apropiat al Ancăi Boagiu. Proiectul a fost stopat după ce Nelu Iordache a fost reţinut pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Locul 4 în clasament este ocupat tot de un proiect de infrastructură. Pentru autostrada Lugoj - Deva, sectorul Lugoj - Dumbrava, corecţia financiară impusă de Uniunea Europeană a fost 8,1 milioane de euro. În top apare şi un proiect finanţat prin Programul Operaţional de Mediu. Pentru curăţarea unui amplasament de materiale periculoase s-au plătit ilegal 6,9 milioane de euro.

Topul este completat şi de proiectele Elenei Udrea. Comisia Europeană a sancţionat Programul Operaţional Regional, aflat în subordinea ministerului Dezvoltării pentru zeci de dosare aprobate fără a fi respectată procedura europeană. De exemplu, corecţiile financiare pentru modernizarea bulevardului Dorobanţilor din Capitală a fost de 5,5 milioane de euro.



×
Subiecte în articol: guvernul Boc fonduri europene
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close