Antena 3 CNN Actualitate Greva la CFR Braşov continuă. Peste 200 de angajaţi, în special mecanici de tren, refuză să intre la muncă

Greva la CFR Braşov continuă. Peste 200 de angajaţi, în special mecanici de tren, refuză să intre la muncă

Greva la CFR Braşov continuă. Peste 200 de angajaţi, în special mecanici de tren, refuză să intre la muncă
de O.P.    |    16 Ian 2013   •   10:24

O parte a angajaţilor CFR Călători au declanşat o grevă spontană, miercuri dimineaţă, nemulţumiţi că nu şi-au primit integral salariile pe luna decembrie 2012, directorul companiei, Ştefan Roşeanu, afirmând că vor fi găsite soluţii astfel încât disconfortul creat călătorilor să fie redus.

Potrivit unui comunicat al "CFR" SA, 89 de trenuri nu au plecat din staţii din cauza protestului spontan declanşat miercuri dimineaţă de angajaţii Regionalelor Bucureşti, Craiova, Cluj, Iaşi, Galaţi şi Constanţa, nemulţumiţi de întârzierea cu o zi a plăţii salariului pe luna decembrie.

UPDATE 10.13 - Aproximativ 200 de angajaţi ai Depoului Braşov, în special mecanici de tren, protestează şi la această oră în depou, refuzând să intre la lucru.

Potrivit unui electrician CFR, care a intrat într-o intervenţie telefonică la Antena 3, oamenii ameninţă că nu vor începe lucrul până când nu-şi vor primi banii.

Liderul Federaţiei Reparatorilor de Locomotivă Călători din Braşov, Emilian Bunescu, a declarat pentru Antena 3 că este vorba despre aproximativ o mie de angajaţi care protestează şi la această oră.


UPDATE 09.45 -
Ministrul Transporturilor Relu Fenechiu a declarat, miercuri, cu privire la protestul spontan declanşat miercuri de angajaţi ai CFR Călători şi Infrastructură, că cei vinovaţi de această întârziere a plăţii salariilor "vor pleca acasă".

"Nu pot să vă spun cine va pleca acasă, dar sigur sunt oameni care vor pleca acasă", a declarat Relu Fenechiu într-o conferinţă de presă la Ministerul Transporturilor.

UPDATE: 09:03: La ora 09:30 a fost anunţată o conferinţă de presă la Ministerul Transporturilor menită să clarifice situaţia de la CFR.

UPDATE 08.50 - Fostul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a declarat într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că greva din CFR ar putea fi rezultatul unei lipse de abilitate a managementului privat instalat în decembrie.

"Prioritatea numărul 1 a oricărui manager este plata salariilor. Nu pot să bănuiesc care ar putea fi celelalte cheltuieli pe care managerul le-ar putea plăti. Este o lipsa de abilitate a managerului", a declarat Silaghi la Antena 3

Potrivit spuselor lui Silaghi, "nu întotdeauna managementul privat este soluţia".



Directorul CFR Călători, Ştefan Roşeanu, a declarat că din informaţiile pe care le are în unele zone angajaţii au încetat spontan lucrul la ora 7.00, precizând că acum este verificată situaţia.

"Vom intra în dialog cu angajaţii, să vedem ce revendicări au. Sperăm ca disconfortul creat călătorilor să fie redus", a spus directorul companiei. El a mai afirmat că "de principiu" trenurile vor intra în gările mari şi nu vor opri pe câmp.

El a spus că nu are o situaţie exactă a trenurilor care sunt afectate. Întrebat despre plata salariilor, Roşeanu a precizat că au existat probleme privind achitarea integrală a acestora pentru luna decembrie şi că salariile au fost plătite în proporţie de 70-75%, iar până joi dimineaţă vor fi achitate integral salariile şi la CFR Călători şi la infrastructură.




×
Subiecte în articol: Relu Fenechiu
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close