Antena 3 CNN Actualitate Guvernul a alocat buget dublu faţă de anul trecut, pentru Ziua Naţională a României

Guvernul a alocat buget dublu faţă de anul trecut, pentru Ziua Naţională a României

Guvernul a alocat buget dublu faţă de anul trecut, pentru Ziua Naţională a României
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    13 Noi 2011   •   20:30

Guvernul a alocat în acest an un buget de 800.000 de lei pentru organizarea manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României, ceea ce înseamnă o sumă dublă faţă de cea acordată în ultimii doi ani, informează Agerpres.

Anul acesta, la 93 de ani de la Marea Unire, pentru instituţia Prefectului a fost alocată suma de 400.000 de lei, iar alte 400.000 de lei au fost destinate municipalităţii Alba Iulia. Fondurile provin din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.

Anul trecut şi în 2009, suma alocată de Guvern a fost de 400.000 de lei, pentru Instituţia Prefectului, prin ministerul de resort, respectiv de peste cinci ori şi jumătate mai puţin decât în 2008.

Cele trei instituţii cu responsabilităţi principale în organizarea manifestărilor de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale a României sunt Instituţia Prefectului, Primăria Municipiului Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba.

Autorităţile din Alba au finalizat programul manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României care vor avea loc la Alba Iulia, în perioada 23 noiembrie-2 decembrie.

În aceste zece zile, va avea loc o serie de evenimente culturale, sportive, ştiinţifice, dar şi concerte care vor acoperi toate gusturile - pop, rock, muzică clasică, jazz, colinde şi folclor, potrivit Prefecturii Alba.

Printre acestea se numără manifestările devenite deja tradiţionale: Congresul Spiritualităţii Româneşti, Festivalul Naţional Studenţesc "Serbările Unirii", Salonul Naţional de Artă, un concurs internaţional de modelism, Salonul internaţional de machete, Festivalul Naţional "Unitate şi Prietenie", organizat de Cercetaşii României, Ambasadorii Unirii - primirea delegaţiilor de elevi din ţară şi Campionatul Naţional de Powerlifting.

De Ziua Naţională, 1 Decembrie, vor avea loc depuneri de jerbe şi coroane la statuile lui I.I.C. Brătianu şi Iuliu Maniu, la busturile Regelui Ferdinand şi Reginei Maria, la statuia lui Mihai Viteazul şi la busturile Făuritorilor Unirii. Un alt moment tradiţional este primirea soliilor din Cetăţile de Scaun ale Unirii, la Sala Unirii, urmată de un Te Deum, la Catedrala Reîntregirii.

În  acest an, este programată şi o defilare organizată de Ministerul Administraţiei şi Internelor. Ultima defilare militară a fost organizată la Alba Iulia de Ziua Naţională, în 2008.

×
Subiecte în articol: guvern manifestari Alba Iulia 1 Decembrie
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close