Antena 3 CNN Actualitate Guvernul mai face o autostradă: Sibiu-Piteşti - 3 miliarde de euro de la buget

Guvernul mai face o autostradă: Sibiu-Piteşti - 3 miliarde de euro de la buget

Guvernul mai face o autostradă: Sibiu-Piteşti - 3 miliarde de euro de la buget
25 Noi 2008   •   02:26

Guvernul României a anunţat construirea încă a unei autostrăzi. Astfel, tronsonul Sibiu-Piteşti va fi finanţat de la buget şi nu se va mai face prin concesiune.
Executivul a aprobat ieri hârtiile ce ţin de construirea autostrăzii. Valoarea totală este de 11,74 miliarde lei (3,08 miliarde de euro), scrie Cotidianul.
Conform studiului de fezabilitatea, un kilometru de autostradă va costa 25 de milioane de euro, iar proiectul va fi finalizat în 2011.
Hotărârea Guvernului contrazice afirmaţiile de acum două săptămâni ale ministrului Orban, care aprecia că se va organiza o licitaţie pentru construirea prin concesiune, ce urma să fie amortizată prin taxare.
Traseul se va desfăşura între Veştem (intersecţia cu drumul expres Sibiu-Făgăraş) şi Piteşti (intersecţia cu centura Piteşti). Traseul autostrăzii se va desfăşura pe Valea Oltului până în dreptul localităţii Racoviţă, după care acesta va intra pe Valea Băiaşului. În continuare, drumul se va desfăşura în zona localităţilor Băiaşu, Poiana, Sălătrucu, iar în zona localităţii Văleni traseul va intra pe Valea Topologului până în zona localităţii Bârseşti, de unde se va îndrepta spre Curtea de Argeş. Între Curtea de Argeş şi Piteşti, traseul autostrăzii se va desfăşura în lungul râului Argeş şi al acumulărilor hidroelectrice existente. Sfârşitul autostrăzii Sibiu-Piteşti va fi la intersecţia cu autostrada de centură a Piteştiului.
Antena3.ro

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close