Antena 3 CNN Actualitate În Premieră - Pierduţi în sistem. Orfanii, bătaia de joc a tuturor guvernelor din România

În Premieră - Pierduţi în sistem. Orfanii, bătaia de joc a tuturor guvernelor din România

În Premieră - Pierduţi în sistem. Orfanii, bătaia de joc a tuturor guvernelor din România
de S.T.    |    30 Mar 2014   •   22:07

Orfanii, bătaia de joc a tuturor guvernelor din România. Unii dintre ei au traume atât de mari, încât ajung la sinucidere.

În România sunt aproape 70.000 de copii orfani şi numărul lor creşte zilnic. Ceea ce înseamnă că, la fiecare generaţie, avem mii de români distruşi de un sistem, care nu ştie ce să faca- sau nu-l interesează- cu aceşti oameni.

Tavi și Noemi locuiesc cu asistenta lor maternală de câțiva ani, însă viața lor de acum s-ar putea schimba. Tavi stă în casa familiei Florea de 12 ani, iar Noemi de aproape șapte. Părinții biologici nu au fost de acord cu adopția, dar nici nu au avut posibilitatea să-i crească.

Mă apropii de perioada de pensie și se pare că o sa ia copiii să-i ducă în casa de copii. Nu sunt de acord cu asta. Sunt considerați bagaje, să-i iei de colo colo?” spune Maria Florea, asistent maternal.



Mulți dintre tineri, după ce termină școala și ies din sistem, rămân pe drumuri. Cei mai mulți nu știu ce să facă cu toată această libertate. Supraviețuirea este o luptă continuă pentru ei. Dorm pe unde apucă, în condiții mizere. Ajung să se drogheze, din cauza frigului și a foamei.

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close