Antena 3 CNN Actualitate Indemnizaţia pentru creşterea copilului ar putea fi acordată doar pe un an, în loc de doi

Indemnizaţia pentru creşterea copilului ar putea fi acordată doar pe un an, în loc de doi

Indemnizaţia pentru creşterea copilului ar putea fi acordată doar pe un an, în loc de doi
19 Noi 2010   •   15:47

Perioada de acordare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului ar putea fi modificată, dar cuantumul va rămâne neschimbat, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Ioan Botiş, citat de Mediafax.
   
Ministrul Muncii a spus că sunt mai multe variante de modificare a reglementărilor privind indemnizaţia pentru creşterea copilului.
   
Una dintre variantele luate în calcul se referă la înjumătăţirea perioadei de acordare a indemnizaţiei, de la doi la un an, potrivit unor surse.

Emil Boc considera indemnizaţia o "generozitate"
   
Premierul Emil Boc spunea în 20 septembrie, că Guvernul intenţionează să regândească indemnizaţia de creştere a copilului, reducând "generozitatea" unor astfel de plăţi.
   
Curtea Consituţională a validat, în 25 iunie, reducerea sumelor acordate ca indemnizaţie pentru creşterea copilului cu 15%, care nu va putea, însă, să scadă mai jos de 600 de lei.
   
Anterior reducerii, indemnizaţia pentru creşterea copilului era de 85% din media veniturilor salariale nete din care se plătesc contribuţii la bugetul asigurărilor sociale, realizate în ultimul an.
    

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close