Antena 3 CNN Actualitate Învăţătoarea Cristina Anghel, de 50 de zile în greva foamei: "Nu voi renunţa" (VIDEO)

Învăţătoarea Cristina Anghel, de 50 de zile în greva foamei: "Nu voi renunţa" (VIDEO)

Învăţătoarea Cristina Anghel, de 50 de zile în greva foamei: "Nu voi renunţa" (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
12 Oct 2010   •   17:32

Cristina Irina Anghel, învăţătoarea din Caracal care a intrat în greva foamei din cauza salariilor din învăţământ, a intrat în a 50-a zi de protest. Aceasta susţine că nu va renunţa până când şi le cere guvernanţilor să dea dovadă de înţelegere.

La presiunea familiei, învăţătoarea a acceptat să primească perfuzii, dacă va fi cazul, însă nu pentru realimentare, ci pentru stabilizarea funcţiilor vitale, astfl încât să poată continua protestul.

Contactată telefonic la emisiuna "100 de minute", Cristina Anghel a declarat că nu va renunţa la această formă de protest.

"E omeneşte să greşeşti, dar este diabolic să perseverezi în greşeală", a spus învăţătoarea.

Dumitru Vladimir, un profesor afectat de reducerile salariale, a iniţiat o petiţie în sprijinul învăţătoarei din Caracal aflată în greva foamei.

"O rugăm să înceteze greva foamei şi apoi să continuăm lupta pentru o viaţă decentă, pentru demnitate şi normalitate în România! Şi pentru debarcarea actualei puteri şi curăţarea clasei politice de mizeria ce o caracterizează de 20 de ani încoace!", se arată în petiţia iniţiată de Dumitru Vladimir.

Până în acest moment, petiţia a adunat peste 400 de semnături.

Cristina Irina Anghel, în vârstă de 51 ani, învăţătoare la Şcoala nr. 2 din Caracal, a intrat în greva foamei pe 26 august 2010, ca formă de protest faţă de neaplicarea legii care prevede majorarea salariilor, respectiv faţă de tăierile veniturilor din sistemul educaţional.

Antena3.ro


×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close