Antena 3 CNN Actualitate Jurnalistul decedat în urma unei muşcături de căpuşă - victima unui sistem medical defectuos?

Jurnalistul decedat în urma unei muşcături de căpuşă - victima unui sistem medical defectuos?

Jurnalistul decedat în urma unei muşcături de căpuşă - victima unui sistem medical defectuos?
Sursa foto: foto: Antena3
15 Mai 2012   •   22:19

Apropiaţii jurnalistului din Sibiu care a murit în urma unei înţepături de căpuşă spun că a fost diagnosticat cu boala Lyme în Austria, după ce în România ar fi primit mai multe diagnostice eronate.
   
Szombatfalvi Totok Francisk, Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Sibiu, prieten al fostului jurnalist Rudolf Kamla, a declarat că acesta a fost diagnosticat în Austria cu boala Lyme, după ce ar fi fost înţepat de o căpuşă, în urmă cu patru ani, iar de atunci în România ar fi primit mai multe diagnostice eronate.

Fostul ziarist de etnie germană se gândea chiar să organizeze o conferinţă de presă în care să povestească prin ce suferinţe a trecut până la diagnosticarea cu această boală într-o clinică din străinătate.
   
"Am fost la el în 7 mai, cu o săptămână înainte să moară. Mi-a spus că a fost diagnosticat cu Lyme şi chiar m-am gândit să facem la ITM o campanie de prevenire. Rudy (Rudolf Kamla - n.r.) ar fi vrut să facă o conferinţă de presă în care să spună cât a suferit până să fie diagnosticat. A ajuns la Viena anul trecut în noiembrie şi acolo a paralizat şi a orbit. Medicii de acolo i-au recoltat lichid din măduva spinării şi testele trimise în Germania şi în Anglia au relevat faptul că avea Lyme. Rudy ar fi vrut să spună el asta, dar nu a mai apucat. În ţară a fost diagnosticat cu cancer, cu gută şi chiar cu meningită. Dar el avea boala Lyme. A fost înţepat de căpuşă acum patru ani", a declarat Szombatfalvi Totok Francisk.
   
În urma unor tratamente severe în străinătate, ziaristul a reînceput să meargă şi să vadă.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu se apără însă, declarând că în judeţ nu a fost înregistrat niciun deces cauzat de boala Lyme, iar o anchetă ar putea începe numai în momentul în care familia victimei ar depune o reclamaţie.    

În ciuda faptului că în municipiul Sibiu a fost făcută dezinsecţie, autorităţile sunt în alertă din cauza numărului tot mai mare de muşcături de căpuşe.

Citeşte şi:  Căpuşele fac primele victime. Un român a murit după ce a fost muşcat de o căpuşă

×
Subiecte în articol: boala lyme Sibiu decedat
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close