Antena 3 CNN Actualitate Lucian Bolcaş: Traian Băsescu nu a fost audiat în dosarul de ameninţare şi şantaj

Lucian Bolcaş: Traian Băsescu nu a fost audiat în dosarul de ameninţare şi şantaj

Lucian Bolcaş: Traian Băsescu nu a fost audiat în dosarul de ameninţare şi şantaj
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    27 Feb 2015   •   23:02

Traian Băsescu nu mai este preşedinte, deci nu mai are nici imunitate. Asta înseamnă că are multe explicaţii de dat în faţa procurorilor, dar în justiţia română lucrurile se mişcă greu.

Avocatul Lucian Bolcaş a declarat, vineri, la Antena 3, că fostul preşedinte NU a fost audiat în dosarul în care senatoarea Gabriela Firea îl acuză de ameninţare şi şantaj.

Avocatul Lucian Bolcaş: Ceea ce se întâmplă în justiţie în ultimii 10 ani nu poate fi comparat cu nicio perioadă din existenţa justiţiei româneşti

Scandalul Băsescu - Firea a început după ce fostul preşedinte, referindu-se la senatorul PSD, a spus că şi acum poate spune că aceasta este "o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist". "Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", a spus Băsescu.
 
Traian Băsescu a mai spus că îi recomandă premierului Victor Ponta să nu o ia pe "senatoarea şantajistă" Gabriela Firea ca purtător de cuvânt la alegeri pentru coaliţie, pentru că aceasta poartă ghinion bărbatului despre care spune că vrea să îl protejeze. Băsescu a ţinut totodată să amintească prestaţia Gabrielei Firea din campania pentru prezidenţiale a lui Mugur Isărescu.
 
Ulterior, senatorul PSD a depus, în 16 aprilie 2014, la Parchetul instanţei supreme, o plângere pe numele lui Traian Băsescu, pentru ameninţare şi şantaj.

Cum era de aşteptat, acţiunea penală a fost suspendată, invocându-se imunitatea.

Anchetatorii au redeschis acest dosar, în 30 decembrie 2014, întrucât fostul şef al statului nu mai beneficiază de imunitate, după finalizarea mandatului.

Citeşte şi:

Dosarele care îl aduc pe Traian Băsescu în faţa procurorilor

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Exces de putere"

×
Subiecte în articol: Lucian Bolcas Gabriela Firea amenintare
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close