Antena 3 CNN Actualitate Mii de kilograme de carne retrase din restaurantele şi magazinele de pe litoral. Ce nereguli au găsit inspectorii

Mii de kilograme de carne retrase din restaurantele şi magazinele de pe litoral. Ce nereguli au găsit inspectorii

Mii de kilograme de carne retrase din restaurantele şi magazinele de pe litoral. Ce nereguli au găsit inspectorii
06 Iul 2015   •   19:23

Inspectorii ANSVSA au confiscat, în ultima săptămână, mii de kilograme de carne, de lapte şi produse lactate, dar şi de peşte din restaurante, unităţi de tip fast-food, braserii, cantine şi magazine alimentare de pe litoral, se arată într-un comunicat al autorităţii.

Aceştia au constatat mai multe neconformităţi privind manipularea, depozitarea şi comercializarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, precum şi comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spaţii neaprobate sanitar veterinar.

"Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor descoperite, au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 17.200 de lei. De asemenea, au fost confiscate şi retrase de la vânzare produse alimentare neconforme: carne şi produse din carne - 7.176 kg, lapte şi produse lactate - 2.430 kg, peşte şi produse din peşte - 1.864 kg, ouă - 374 kg, produse în valoare de aproximativ 140.000 de lei", se arată în comunicat.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close