Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Mediului: Motocicletele ar putea fi impozitate anual, în funcţie de emisiile poluante

Ministrul Mediului: Motocicletele ar putea fi impozitate anual, în funcţie de emisiile poluante

Ministrul Mediului: Motocicletele ar putea fi impozitate anual, în funcţie de emisiile poluante
Sursa foto: Nicolae Nemirschi
10 Mar 2009   •   11:54

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a făcut recent o declaraţie care, cu siguranţă, va atrage atenţia motocicliştilor. În legea care va înlocui taxa pe poluare auto va fi inclusă o prevedere prin care să fie taxate anual şi motocicletele, în funcţie de emisiile poluante.

"O să propun şi taxarea pentru motociclete", a declarat Nemirschi, potrivit Mediafax
. Ministrul a făcut declaraţia la un eveniment în cadrul căruia a primit de la reprezentantul mărcii Lexus pe plan local, pentru 18 luni, un automobil hibrid Lexus GS 450h.

Ministrul a ţinut să menţioneze că legea care va înlocui actuala ordonanţă de urgenţă privind taxa pe poluare auto "va fi sigur" trecută prin Parlament în acest an.

"Sunt convins că vor fi şi amendamente, aşa este şi bine. Eu o să vin cu nişte modele care se aplică deja în Europa, modelul german în primul rând. Dacă nu se poate trece până la vacanţa parlamentară, atunci sigur în a doua sesiune, dar va fi sigur în 2009", a adăugat Nemirschi.

După intrarea în vigoare a legii care va înlocui taxa pe poluare auto, posesorii de autovehicule nu vor mai plăti nimic la înmatriculare, a mai spus ministrul.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close