Antena 3 CNN Actualitate Noi detalii despre dosarul de la DNA privind pe ginerele lui Băsescu. Ofiţerul de poliţie Comăneanu a fost monitorizat de DNA

Noi detalii despre dosarul de la DNA privind pe ginerele lui Băsescu. Ofiţerul de poliţie Comăneanu a fost monitorizat de DNA

Noi detalii despre dosarul de la DNA privind pe ginerele lui Băsescu. Ofiţerul de poliţie Comăneanu a fost monitorizat de DNA
31 Mar 2015   •   14:05

Dosarul de la DIICOT bazat pe plangerea facuta de fiul fostului presedeinte al Republicii Moldova impotriva lui Alexandru Horpos de la SC Straco a fost deschis in 2013, ca lucrare penala si dat spre instrumentare procurorului DIICOT Adriana Cristescu. Ulterior, Adriana Cristescu a cerut eliberarea din functie prin pensionare incepand cu data de 1.01.2015, cerere acceptata de CSM si transmisa Presedintiei in 11 decembrie 2014.
Dupa plecarea procuroarei Cristescu, intrucat s-a constatat ca exista legaturi de cauzalitate intre dosarul in care afaceristul Alexandru Horpos si Vlad Vamesu de la SC Straco Group au fost retinuti alaturi de Dan Besciu de la Euroconstruct, lucrarea instrumentata de procuroarea Cristescu privind plangerea lui Sergiu Lucinschi a fost conexata la acest dosar,care se afla in instrumentarea altui procuror DIICOT.

Din informatiile pe care le detinem, reiese ca DNA s-a sesizat dupa ce Sergiu Lucinschi s-ar fi laudat ca are legaturi la DIICOT pentru a fi schimbate niste incadrari judiciare in dosarul ce fusese instrumentat de procurorul Adriana Cristescu, privitor la Horpos, Besciu si altii. Conform unor surse judiciare, ofiterul de politie judiciara Constantin Comaneanu, delegat de la BCCO la DIICOT, avea delegare sa efectueze acte procedurale in dosarul in care se conexasera cele doua lucrari privind plangerea lui Lucinchi impotriva lui Horpos cu cel in care sunt urmariti penal Dan Besciu, Horpos, dar si un senator PSD, Gabriel Mutu si un deputat UNPR, Mario Ernest Caloianu. DNA s-a sesizat cu privire la mita ceruta de ofiterul de politie Comaneanu si a deschis dosar de urmarire penala, existand la dosar monitorizari care ar evidentia toate aceste acuzatii. In toata aceasta increngatura, procurorii DNA au ajuns pe fir la avocatul Radu Pricop, ginerele lui Traian Basescu, pus sub acuzare de complicitate la santajul practicat de Lucinschi asupra unui Alexandru Horpos.

Mai ramane de adaugat ca ofiterul de politie judiciara retinut a lucrat in dosarul DIICOT pana la momentul retinerii sale de catre DNA.

Dupa cum se stie, Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus, in cazul lui Dan Besciu, asociat si administrator la SC Euroconstruct 98 Trading SRL, Josef Hornegger, administratorul SC Swietelsky Constructii Feroviare SRL, Alexandru Horpos si Vlad Ionel Vamesu, asociati si administratori ai SC Straco Group SRL, masura arestului la domiciliu pe o perioada de 30 de zile, din 12 decembrie 2014 pana in 10 ianuarie 2015 inclusiv. Extinderea cercetarilor s-a facut pentru infractiunile de delapidare, spalare de bani, evaziune fiscala si aderare la grup infractional organizat.

scris de Adina Anghelescu-STANCU

×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close