Antena 3 CNN Actualitate Noile reglementări fiscale i-au pus pe jar pe oamenii de afaceri din ţară

Noile reglementări fiscale i-au pus pe jar pe oamenii de afaceri din ţară

Noile reglementări fiscale i-au pus pe jar pe oamenii de afaceri din ţară
Sursa foto: foto: AGERPRES
07 Mai 2015   •   07:46

A fost aglomeraţie la magazinele de papetărie, unde oamenii au stat la cozi pentru a-şi cumpăra registrele de bani personali, obligatorii pentru fiecare agent economic şi angajat din data de 9 mai.

Fără acestea, bacşişul nu poate fi impozitat, iar patronii riscă sancţiuni dure. La Târgu Jiu, zeci de oameni au aşteptat în faţa librăriilor pentru a-şi achiziţiona documentele.

Introducerea impozitului pe bacşiş i-a pus pe jar pe agenţii economici, care s-au înghesuit în librării să cumpere registre de declarare a banilor personali, obligatorii din data de 9 mai. În fiecare zi, la începerea programului, angajaţii vor fi obligaţi să declare ce bani au în buzunare şi să completeze aceste documente.

În doar câteva minute, stocul a fost epuizat, iar mulţi dintre doritori nu au mai apucat să cumpere registrele.

Din 9 mai intră în vigoare măsura guvernului de impozitare a bacşişurilor. În toată ţara, angajaţii trebuie sa completeze zilnic în registrele de bani personali suma pe care o au în buzunare la începerea programului. Cine nu respectă măsura, riscă să se aleagă cu amendă sau cu suspendarea activităţii.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close