Antena 3 CNN Actualitate Noua grădină zoologică a Bucureştiului, un parc de tip savană, va fi gata în doi ani

Noua grădină zoologică a Bucureştiului, un parc de tip savană, va fi gata în doi ani

Noua grădină zoologică a Bucureştiului, un parc de tip savană, va fi gata în doi ani
28 Noi 2008   •   19:50

În cel mult doi ani, la marginea Bucureştiului va apărea un parc zoologic de tip safari. După mai mult proiecte eşuate sau abandonate şi mai mulţi ani de aşteptare, aceasta este ultima viziune a primarului Sorin Oprescu despre cum ar trebui să arate o grădină zoologică demnă de o Capitală. La acest proiect lucrează deja specialişti europeni.
Viitorul parc zoologic se va afla pe un teren aflat la marginea cartierului Giuleşti Sârbi, disputat între administraţia Bucureştiului şi comuna Chiajna. Parcul va fi de zece ori mai mare decât actuala grădină din nordul Bucureştiului. Nu va fi însă o simplă grădină zoologică. Primarul Capitalei vrea să amenajeze aici şi un hipodrom.
Directorul grădinii zoologice şi primarul Sorin Oprescu s-au întâlnit de trei ori pentru a discuta despre viitorul parc. Au căzut de acord că acesta trebuie să arate ca o savană în care animalele să aibă cît mai mult spaţiu liber.
Şefii grădinii zoologice au contactat deja mai mulţi specialişti europeni pentru a-i ajuta să pună pe picioare viitorul parc. Potrivit acestora, vor fi mult mai multe animale, speciile vor fi diversifivate şi vor exista atât carnivore, ierbivore şi păsări.
Chiar şi după ce va fi gata noul parc, primarul nu vrea să renunţe la locaţia din pădurea Băneasa. Ca să nu încapă pe mîinile vânătorilor de terenuri, cele şase hectare ale grădinii zoologice vor fi folosite pentru animalele aflate în carantină.
Observator

×
Subiecte în articol: gradina zoologica
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close