Antena 3 CNN Actualitate Operaţiune de salvare în Marea Neagră. Pescadorul care a plutit în derivă este acum remorcat la ţărm

Operaţiune de salvare în Marea Neagră. Pescadorul care a plutit în derivă este acum remorcat la ţărm

Operaţiune de salvare în Marea Neagră. Pescadorul care a plutit în derivă este acum remorcat la ţărm
04 Mar 2015   •   17:44
UPDATE 17.30 - Pescadorul căutat de mai multe ore în Marea Neagră a fost luat la remorcă de un al pescador, Olimpus, care l-a şi observat staţionând la ancoră, transportându-l acum spre portul Mangalia. 

O navă a MAI, precum şi nava SAR SAFIR aparţinând ARSVOM ajung de asemenea în zonă, pentru a acorda sprijin în caz de necesitate.

"În conformitate cu ultimele estimări raportate, având în vedere viteza de deplasare în remorcaj şi condiţiile meteorologice actuale, se estimează că sosirea în portul Mangalia va avea loc în jurul orei 02:00 - 5.03.2015"

Potrivit Autorităţii Navale Române, starea celor 5 membri de echipaj este bună, iar aceştia nu necesită alte intervenţii sau asistenţă medicală.


UPDATE: Cele 5 persoane de pe ambarcaţiune sunt în viaţă. Au rămas fără curent, dar au reuşit să transmită autorităţilor coordonatele locului în care se află. Armata invervine pentru salvarea lor. 

--------------------------------------------------------------------

Un pescador românesc este în pericol să se scufunde în largul mării Negre. După ce marinarii de pe el s-au luptat toată noaptea cu furtuna, acesta a fost văzut pe radare de ofiţerii de la Garda de Coastă.

Este posibil ca pescadorul să fi rămas fără motoare funcţionale la 80 de km în largul mării (40 de mile marine). O şalupă a Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) a fost trimisă în căutarea oamenilor. Directorul ARSVOM spune că şalupa va ajunge la ei în 2 ore doar dacă marea este liniştită.

Garda de Coastă urmărea pescadorul pe care îl suspecta că face braconaj. După ce nava a dispărut de pe radare Garda de Coastă a alertat imediat autorităţile navale.

Purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Marius Niculescu a declarat că pescadorul nu era urmărit de nicio navă a Poliţiei de Frontieră, iar Garda de Coastă a fost solicitată de autorităţile navale doar pentru eventuala detectare a pescadorului cu sistemul de radare SCOMAR. Acesta, însă, nu a putut detecta pescadorul spun jurnaliştii de la Radioconstanta.

×
Subiecte în articol: vapor mare
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close