Antena 3 CNN Actualitate Ordonanță pentru MAJORAREA cu 12% a salariilor personalului nedidactic

Ordonanță pentru MAJORAREA cu 12% a salariilor personalului nedidactic

Ordonanță pentru MAJORAREA cu 12% a salariilor personalului nedidactic
29 Iun 2015   •   23:12

Ministrul Muncii Rovana Plumb a declarat luni că pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de marți se află o ordonanță prin care se majorează cu 12% salariile personalului nedidactic.

"Mâine avem pe ordinea de zi o ordonanță prin care majorăm, conform acordului cu sectorul de educație, cu 12% salariile personalului nedidactic pentru că așa ne-am angajat. În ce privește sectorul de educație, mai avem a doua treaptă de majorare cu 5% în septembrie (n.r. pentru personalul didactic). Pentru prima s-a produs la începutul anului o majorare cu 5%", a spus Plumb, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului Muncii, noua lege a salarizării pe care Guvernul o promovează prevede că niciun salariu nu va scădea şi tot ceea ce înseamnă salarii pentru bugetari vor crește.

"Încercăm să o finalizăm în octombrie, vom avea discuții cu partenerii noștri sociali și vrem să o implementăm de la 1 ianuarie 2016. Implementarea se va face în funcție de spațiul fiscal pe care îl vom avea, dar, având în vedere că avem creștere economică, o colectare mai bună, o creștere a investițiilor, sunt convinsă că vom avea spațiu fiscal pentru implementarea acestei legi", a menționat ministrul Muncii.

×
Subiecte în articol: rovana plumb
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close