Antena 3 CNN Actualitate PF Daniel: Ora de religie nu poate fi înlocuită

PF Daniel: Ora de religie nu poate fi înlocuită

PF Daniel: Ora de religie nu poate fi înlocuită
de S.T.    |    01 Mar 2015   •   18:13

Patriarhul Daniel nu concepe renunţarea la ora de religie din şcoli. Religia este ştiinţa cea mai profundă, iar înscrierea la această disciplină este un act de mărturisire publică a credinţei, a spus Patriarhul la slujba de astăzi.

Mai mult, ora de religie contribuie la reeducarea efectelor negative, susţine acesta.

Potrivit lui PF Daniel, la ora de religie copiii învaţă "că universul, cerul şi pământul nu sunt produsul întâmplării, ci sunt darul înţelepciunii şi iubirii lui Dumnezeu pentru om", "că omul nu este un simplu animal evoluat, ci este o fiinţă inteligentă, liberă şi iubitoare, creată după chipul lui Dumnezeu" şi "că orice faptă bună izvorâtă din iubire smerită şi milostivă nu piere niciodată", ci "rămâne în memoria şi binecuvântarea lui Dumnezeu şi fiecare faptă bună săvârşită în timpul vieţii trecătoare are o valoare veşnică în Împărăţia lui Dumnezeu".

Ministrul Educaţiei a anunţat în urmă cu două săptămâni că elevii ar putea face solicitare pentru participarea la ora de religie, iar Parlamentul ar trebui să decidă această lună cum vor schimba Legea Educaţiei.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close