Antena 3 CNN Actualitate Plăcuţe de înmatriculare, colectate şi vândute ilegal de poliţişti din Braşov

Plăcuţe de înmatriculare, colectate şi vândute ilegal de poliţişti din Braşov

Plăcuţe de înmatriculare, colectate şi vândute ilegal de poliţişti din Braşov
Sursa foto: 12345.ro
17 Noi 2010   •   19:24

Poliţist, vând aluminiu. Sub acoperire, desigur. Scandal în Braşov, unde 15 poliţişti de la Serviciul de Înmatriculări sunt cercetaţi de procurorii DNA pentru delapidare şi abuz în serviciu. Agenţii colectau ilegal plăcuţe de înmatriculare şi le vindeau apoi pe sume zdravene, împărţite cu grijă între ei. Prejudiciul este estimat la 200.000 de lei, două miliarde vechi.

Poliţiştii au descoperit că pot face bani frumoşi din aluminiu. Braşovenilor care ajungeau la ghişee li se cereau plăcuţele vechi de înmatriculare. Lucrătorii le tăiau, le încărcau în containere şi la sfârşitul lunii le vindeau firmei din Braşov. Câştigau cam 80 de milioane de lei vechi, pe care apoi îi împărţeau. În funcţie de grad.

Şi nici măcar nu se temeau. În sediul Serviciului au apărut afişe la vedere, prin care braşovenii erau obligaţi să predea numerele vechi la tranzacţii. Procurorii au informaţii potrivit cărora şi şefii serviciului ştiau exact ce se întâmplă.

“La şedinţă, comisar-şef Creţu Cristi, i-a întrebat cum să împartă banii rezultaţi din vânzarea plăcuţelor. Comisarul şef Popescu Viorel a propus ca la ofiţeri să fie daţi câte 640 de lei, la agenţi 300 de lei, iar la personalul civil 150 de lei”, se arată în declaraţia dată DNA de unul dintre lucrătorii din serviciu.

Întrebat de reporterul Antenei 1 cum comentează situaţia, şeful serviciului de înmatriculări l-a sfătuit să uite totul. Iar astăzi a avut aceeaşi reacţie. Nici superiorii nu-l prea înţeleg pe comisar. Până în urmă cu cinci ani, atunci când serviciul a fost transferat în subordinea Prefecturii, banii rezultaţi din vânzarea plăcuţelor intrau în conturile Ministerului de Interne.

“O parte (n.r. dintre plăcuţe) erau împărţite la căruţe, prin programul de prevenţie, iar restul erau valorificate la centrele de colectare. Banii erau viraţi în conturile ministerului”, potrivit comunicatul dat de conducerea IJP Braşov.

Atât de neclară încât a fost cuprinsă într-un dosar. Al DNA. Poliţiştii aşteaptă acum să afle dacă vor fi puşi sub acuzare.


Braşov: Poliţişti de la Serviciul de Înmatriculări, cercetaţi de DNA pentru delapidare şi abuz în serviciu


×
Subiecte în articol: DNA
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close