Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Cardul de sănătate, remediu pentru jaful din sistemul medical

Ponta: Cardul de sănătate, remediu pentru jaful din sistemul medical

Ponta: Cardul de sănătate, remediu pentru jaful din sistemul medical
Sursa foto: foto: Agerpres
06 Mai 2015   •   17:47

În ciuda problemelor apărute la casele de sănătate, implementarea cardului trebuie finalizată, spune premierul. Victor Ponta dă asigurări că este singura măsură prin care jaful din sănătate poate fi stopat. Numai că graba de a introduce noul sistem este contestată de FACIAS. Membrii fundaţiei au cerut Parlamentului o amânare cu 6 luni a termenului de implementare a cardului de sănătate.

Dincolo de haosul creat la casele de sănătate din toată ţara, Victor Ponta doreşte ca implementarea cardului de sănătate să fie realizată cât mai repede. Premierul dă de înţeles că cei care au jefuit până acum sistemul sunt cei care se opun cu vehemenţă noilor măsuri.

De cealaltă parte, Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului propune amânarea implementării cardului de sănătate, pentru a debloca situaţia din spitale.

Solicitarea a fost adresată Ministerului Sănătăţii şi comisiilor de sănătate din Parlament. În prezent, peste 800 de mii de asiguraţi nu au intrat în posesia cardului de sănătate.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close