Antena 3 CNN Actualitate Premierul Emil Boc, la inaugurarea unui alt tronson din A3: Toamna se numără kilometri de autostradă

Premierul Emil Boc, la inaugurarea unui alt tronson din A3: Toamna se numără kilometri de autostradă

Premierul Emil Boc, la inaugurarea unui alt tronson din A3: Toamna se numără kilometri de autostradă
Sursa foto: Foto: Mediafax
13 Noi 2010   •   11:59

Premierul Emil Boc a inaugurat, sâmbătă, încă zece kilometri ai Autostrăzii Transilvania (A3), între Turda şi Câmpia Turzii, după care s-a urcat la volanul unei maşini Dacia Duster pentru a testa tronsonul finalizat, alături de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, informează Mediafax.
   
Boc a tăiat panglica alături de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, la intrarea pe A3 dinspre Câmpia-Turzii, şi a ascultat detalii privind lucrarea din parte reprezentanţilor constructorului.
   
"Astăzi, la Câmpia Turzii, finalizăm tronsonul de 54 de kilometri din Autostrada Transilvania. Aşa cum ne-am anagajat anul trecut şi anul acesta lucrările sunt finalizate la termen şi kilometri de autostradă sunt daţi în funcţiune. Anul acesta vom finaliza, pe lângă cei 12 kilometri de aici de la Cluj, din tronsonul de 54, cei 20 de kilometri de la Bucureşti, de la Chitila la Voluntari în regim de autostradă, şi cei 14 kilometri de la Sibiu, care fac parte din Coridorul IV. Anul acesta avem finalizaţi 46 de kilometri de autostradă", a spus Boc.

Emil Boc, la inaugurarea a 10 km din Autostrada Transilvania

   

Anca Boagiu, la inaugurarea a tronsonului din A3


După inaugurare, premierul s-a urcat la volanul unei maşini Dacia Duster, alături de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, urmând astfel să testeze calitatea asfaltului.
   
Premierul Emil Boc va conduce maşina pe tot tronsonul 2B de 52 de kilometri al A3 până la Gilău.
   
În urma deschiderii porţiunii, durata parcurgerii distanţei Câmpia-Turzii - Turda va fi redusă de la 45 de minute la zece minute.
   
Pe lângă cei zece kilometri inauguraţi sâmbătă au mai fost realizaţi şi doi kilometri de bretele de legătură pentru autostradă.
   
În urmă cu un an, la 1 decembrie 2009, şeful Guvernului a inaugurat primii 42 de kilometri ai Autostrăzii Transilvania, pe tronsonul 2B Turda-Gilău, el parcurgând atunci traseul la volanul unei Dacii Logan.
   
Autostrada Transilvania este proiectată pe o lungime totală de 415 kilometri.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close