Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele ANRE: Preţul gazelor naturale pentru populaţie ar putea creşte

Preşedintele ANRE: Preţul gazelor naturale pentru populaţie ar putea creşte

Preşedintele ANRE: Preţul gazelor naturale pentru populaţie ar putea creşte
de S.T.    |    20 Mar 2015   •   14:09

Preţul gazelor naturale pentru populație ar putea creşte cu 6-7%, de la 1 iulie 2015, în urma discuţiilor pe care ANRE le va avea cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional şi ai Comisiei Europene, a declarat, vineri, într-o dezbatere de specialitate, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie, Niculae Havrileţ.

"Avem o hotărâre de Guvern care expiră la 1 iulie 2015. De la 1 iulie trebuie să se dea altă hotărâre de Guvern şi să se stabilească prețurile pentru etapele următoare ale aplicării calendarului (de liberalizare a prețului gazelor, n.r.). Se pune problema să modificăm calendarul după evenimentele reale. Calendarul inițial spunea că se ajunge la 119 lei/MWh (la finalul etapei de liberalizare, n.r.), ori noi, pe piața liberă, avem 90 lei/MWh şi prețul are tendință de scădere. Nu avem cum să mai mergem peste nivelul pieţei", a explicat Havrileţ, potrivit Agerpres.

Preşedintele ANRE a precizat că va fi întocmit un calendar de liberalizare a preţului la gaze prin care să fie înlocuite previziunile din anul 2011 cu cele din prezent.

Calendarul de liberalizare a preţului gazelor, convenit de către Guvern cu Comisia Europeană, prevede încheierea acestui proces la 31 decembrie 2018.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close