Antena 3 CNN Actualitate Primarul "Care Este", dat în judecată la CEDO. Cazul dramatic al unui bucureştean va ajunge pe masa judecătorilor europeni

Primarul "Care Este", dat în judecată la CEDO. Cazul dramatic al unui bucureştean va ajunge pe masa judecătorilor europeni

Primarul "Care Este", dat în judecată la CEDO. Cazul dramatic al unui bucureştean va ajunge pe masa judecătorilor europeni
de O.P.    |    27 Feb 2015   •   06:19

Un bucureştean dă în judecată Primăria sectorului 5 la CEDO. Deşi a câştigat în instanţă dreptul la o locuinţă socială, se află de patru ani pe o listă de aşteptare. 

În timp ce angajaţii primăriei susţin că nu sunt locuinţe, bărbatul, bolnav de epilepsie şi cu un copil în grijă, este nevoit să locuiască la marginea Capitalei, într-o încăpere insalubră.

Gabriel Popescu trăieşte într-o sărăcie cumplită şi nu are ce să-i ofere copilului său.

Luca a crescut în sărăcie. Mama lui şi-a pus capăt zilelor acum câţiva ani, iar acum, copilul îi poartă de grijă tatălui, bolnav de epilepsie.

Gabriel Popescu nu se descurcă fără ajutor. Statul îi dă 340 de lei pe lună pentru handicapul său şi un însoţitor care să-i întindă o mână.

Totuşi, nu boala îl doboară. Ci neputinţa în faţa sistemului, care-i dă dreptate pe hârtie, dar nu-i oferă nimic.

Potrivit serviciului de presă, primăria sectorului cinci nu are un fond pentru amenzi, aşa că nu poate nici să-i despăgubească pe oameni. Acum, familia îşi pune speranţele în Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

×
Subiecte în articol: CEDO
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close