Antena 3 CNN Actualitate Primul autobuz ELECTRIC, testat de MÂINE în Capitală. Pe ce linie poţi merge cu el

Primul autobuz ELECTRIC, testat de MÂINE în Capitală. Pe ce linie poţi merge cu el

Primul autobuz ELECTRIC, testat de MÂINE în Capitală. Pe ce linie poţi merge cu el
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    15 Mar 2015   •   16:01
Primul autobuz electric realizat de unul dintre cei mai mari producători din Cehia va fi testat pe străzile Capitalei începând de mâine, pe linia 104, pe traseul Pantelimon - Piaţa Operei, a anunţat Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB), într-un comunicat remis presei.
 
Acesta va fi testat timp de două săptămâni, pentru a vedea modul cum se comportă în condiţiile de trafic din Capitală. 
 
Autobuzul electric SOR EBN 10.5 are o capacitate de 85 de locuri, un timp de încărcare a bateriilor de 7-8 ore şi o autonomie maximă de 250 de kilometri.
 
Autovehiculul este fabricat de compania SOR Libchavy, unul dintre cei mai mari producători de autobuze, troleibuze şi autocare din Cehia, şi are motor asincron răcit cu lichid, instalaţie electrică şi acumulatori.
 
"În contextul economic actual, în care criza energetică se adânceşte tot mai mult, iar poluarea şi încălzirea globală devin prioritatea numărul unu pentru noi toţi, utilizarea vehiculelor cu tracţiune electrică poate reprezenta o soluţie viabilă la aceste probleme, motiv pentru care Primăria Municipiului Bucureşti a considerat oportună testarea unei noi soluţii de transport public în Capitală", au precizat reprezentanţii RATB.
 

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close