Antena 3 CNN Actualitate Procurorii anticorupţie cer ca judecătorul Viorica Costiniu să nu mai judece dosarele instrumentate de DNA

Procurorii anticorupţie cer ca judecătorul Viorica Costiniu să nu mai judece dosarele instrumentate de DNA

Procurorii anticorupţie cer ca judecătorul Viorica Costiniu să nu mai judece dosarele instrumentate de DNA
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    13 Sep 2011   •   19:52

Procurorii aticorupţie nu mai vor ca magistratul Viorica Costiniu să judece dosare instrumentate de ei. DNA a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să ia măsurile necesare pentru a înlătura suspiciunea cu privire la imparţialitatea soluţionării dosarelor de către Viorica Costiniu.

Potrivit procurorilor magistratul ar fi în conflict de interese pentru că soţul său este inculpat într-un dosar intrumentat de DNA. Inspectorii CSM au respins solicitarea pe motiv că Viorica Costiniu nu a avut abateri disciplinare.

Viorica Costiniu este judecător la Secţia penală a Curţii de Apel Bucureşti, instanţă ce are competenţa de a soluţiona cererile DNA. Potrivit Legii 303/2004, judecătorii sunt obligaţi să se abţină de la orice activitate legată de actul de justiţie în cazuri care presupun existenţa unui conflict între interesele lor şi interesul public de înfăptuire a justiţiei sau de apărare generale ale societăţii.

După analizarea sesizării DNA, Inspecţia judiciară a CSM arată că niciunul dintre cazuri prevăzute de procedura penală nu are aplicabilitate în situaţia Vioricăi Costiniu.

Inspecţia judiciară recomandă, în final, să se aprecieze cu privire la oportunitatea reglementării unui nou caz de incompatibilitate.





×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close