Antena 3 CNN Actualitate Punctul de Întâlnire. Traian Băsescu, interceptat de SRI şi DNA

Punctul de Întâlnire. Traian Băsescu, interceptat de SRI şi DNA

Punctul de Întâlnire. Traian Băsescu, interceptat de SRI şi DNA
01 Feb 2015   •   19:24

Punerea sub acuzare a Elenei Udrea pentru spălare de bani şi arestarea unor intimi ai săi, precum Dorin Cocoş şi Alina Bica, la care se adaugă turnatoria ei lungă şi plină de amănunte senzaţionale aduc în atenţia opiniei publice o ipoteza bombă: Traian Băsescu a fost interceptat de DNA.

Dan Şova: Posibila interceptare a lui Traian Băsescu e legală

Această informaţie explozivă, confirmată de unele surse judiciare, explică şi comportamentul Elenei Udrea, cea care a avut o iesire furibundă la adresa actualului director interimar al SRI, generalul locotenent Florian Coldea. Din 2005 până în 2014, Coldea a fost protejatul lui Băsescu, cel care i-a pus pe umeri toate cele trei stele de general.

Din motive încă necunoscute în prezent, pe finalul celor 10 ani de subordonare Băsescu-Coldea, s-a ivit o problema uriaşă: o ruptură pe fondul faptelor penale săvârşite de cuplul Dorin Cocoş-Elena Udrea. Care să fie resortul rupturii, de vreme ce toată lumea ştia cu ce se ocupau protejaţii lui Băsescu? SRI nu poate pretinde nici o secundă că n-a ştiut ce aranjamente făceau Udrea si Cocoş, cât trafic de influenţă şi câţi bani negri vehiculau. Cazul ALRO o demonstrează din plin înca de acum 8 ani.

Sunt doua ipoteze :

Prima: fie SRI, ale cărui operatiuni au fost şi sunt conduse nemijlocit de generalul Coldea, a făcut pe ultima sută a lui Băsescu o volta de 180 de grade către noua putere ce-l avea în varf pe Klaus Iohannis, ca un gest de supravieţuire.

A doua: în interiorul sistemului de putere putred de corupţie patronat de Băsescu timp de 10 ani au existat mereu rivalităţi pentru fluxurile imense de bani negri, pentru controlul informaţiilor şi accesului la preşedinte, pentru functia de Regina Mafiei, ce-ţi conferea "putere egală cu a presedintelui României", asa cum spunea Elena Udrea.

În comunicatul oficial de acuzare al Elenei Udrea, DNA spune clar: "În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații".

Aşadar, convorbirile Elenei Udrea au fost interceptate. În faimoasele dezvăluiri, Udrea spune : "Am vorbit cu Traian Băsescu în ziua chemarii mele la DNA". Noi ştim cu toţii că Băsescu şi Udrea se vedeau foarte des, vorbeau zilnic la telefon. Este imposibil asadar ca în interceptarile făcute de SRI în dosarul de spălare de bani în care e Udrea acuzata să nu fie şi Traian Băsescu.

Băsescu s-a speriat de aceasta ipoteză a complicităţii sale în dosarul de spălare de bani şi i-a dat drumul Elenei Udrea, care nu-i iese din cuvânt, să-l atace furibund pe generalul Coldea. Bombele Elenei Udrea sunt şi un avertisment al lui Băsescu spre SRI şi directorul interimar al acestuia: dacă vă atingeţi de mine, murim cu toti, dau totul in vileag şi nu intru doar eu şi Elena la închisoare!

Ca un argument suplimentar al faptului că Băsescu a căzut pe tehnica atunci cand vorbea cu suspecta Udrea este şi prezenţa avocatului fostului preşedinte Băsescu în calitate de avocat al Elenei Udrea. Avocatul are misiunea să vadă ce interceptari sunt la dosar, să-i transmită totul lui Băsescu şi să facă o eventuală apărare comună pentru cei doi interceptaţi.

Toţi s-au întrebat ce-a apucat-o pe Udrea să-l atace pe Coldea. Ştiind că totul se poate întoarce împotriva ei, dacă luptă cu un personaj atât de puternic. Udrea însă nu vorbeşte doar în numele ei. Nedesparţită de 10 ani şi până azi de Băsescu, ea face un şantaj la servicii şi la Coldea din partea lui Băsescu, cel care se apropie în mare viteza, în dosarul Microsoft dar şi in altele, de o inculpare pentru fapte grave.

Tineţi minte reacţia furibundă a lui Băsescu împotriva serviciilor care au filat-o si fotografiat-o pe Udrea la Paris cu Bica? Serviciile stiau, cel mai probabil, de implicarea celor doua pupile prezidentiale in operatiuni de tip mafiot. Cu protecţia asumată a lui Băsescu. Si da, serviciile aveau mandat de interceptare. Cand a văzut fotografiile de la Paris, Băsescu s-a panicat, ştiind ca e mâna serviciilor. Nefiind un prost, dar fiind un şmecher băgat în multe afaceri dubioase, Băsescu s-a speriat că ar putea să cadă şi el in plasa serviciilor. Pe care tocmai el le-a umflat, le-a sprijinit, le-a iubit, le-a controlat.

"Degeaba am ţinut-o pe Elena Udrea s-o protejez timp de 10 ani?", spunea Băsescu la un post de televizune băsist hrănit şi el din banii negri ai spagilor din ultimul deceniu.

Ei bine, sigur nu degeaba şi nu pe gratis a protejat-o Băsescu pe Udrea. Sunt surse judiciare care spun că pentru a păstra aparenta legalităţii relaţiei financiare, cei doi au facut şi un contract de arendă pe cele 300 de hectare de la Nana. Asta pentru ca Udrea, cea acuzată de spălare de bani, să-i dea sume importante protectorului ei.

Aşadar, două ipoteze explozive, ce pun sub o nouă lumina cel mai mare scandal de corupţie şi trafic de influenţă cu abuz de putere de la caderea comunismului: Traian Băsescu, interceptat de SRI şi DNA în dosarul de spălare de bani al Elenei Udrea şi „Traian Băsescu a primit sume importante de la Elena Udrea. Sunt bani curaţi?”

Informaţiile au fost prezentate şi comentate în emisiunea Punctul de Întâlnire realizată de Radu Tudor.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close