Antena 3 CNN Actualitate Reacţie halucinantă a Poliţiei Române. De ce nu a folosit aparatura de care dispune pentru salvarea victimelor accidentului din Apuseni

Reacţie halucinantă a Poliţiei Române. De ce nu a folosit aparatura de care dispune pentru salvarea victimelor accidentului din Apuseni

Reacţie halucinantă a Poliţiei Române. De ce nu a folosit aparatura de care dispune pentru salvarea victimelor accidentului din Apuseni
Sursa foto: Foto: Antena 3
21 Ian 2014   •   14:04
Reacţie halucinantă a Poliţiei Române în cazul localizării medicilor răniţi în accidentul aviatic de ieri. Deşi instituţia are un sistem performant de localizare, nu l-a folosit pentru că este utilizat doar la localizarea infractorilor.

Poliţia afirmă că avea nevoie de acordul unui judecător pentru a folosi sistemul performant de localizare, despre care susţineau că are ca scop principal salvarea de vieţi omeneşti.

IGPR susţine că avea nevoie de acest accept pentru a putea intercepta şi localiza semnalul telefoanelor celor aflaţi în avion.

Potrivit reprezentanţilor poliţiei, sistemul, care a costat aproape 3 milioane de lei, este folosit pentru interceptări şi localizarea unor persoane cercetate penal.

Anul trecut, când au achiziţionat aparatura performantă, şefii din poliţie insistau că acesta va fi utilizată doar pentru localizarea telefoanelor mobile.

Poliţia Română deţine un sistem care ar fi putut localiza cu exactitate avionul căzut în Munţii Apuseni

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close