Antena 3 CNN Actualitate Reţea de traficanţi de obiecte arheologice, anihilată de poliţişti

Reţea de traficanţi de obiecte arheologice, anihilată de poliţişti

Reţea de traficanţi de obiecte arheologice, anihilată de poliţişti
Sursa foto: Foto: publi24.ro
17 Noi 2010   •   22:47

O reţea de traficanţi de obiecte arheologice a fost defiinţată în această dimineaţă de poliţişti. Oamenii legii au făcut în jur de 30 de percheziţii, în Bucureşti şi judeţele Constanţa şi Hunedoara.

Vorbim de aproape zece mii de monede antice şi medievale, din aur, argint şi bronz şi alte 600 piese arheologice. În urma percheziţiilor, în casele suspecţilor au mai fost găsite soluţii, ustensile pentru curăţat şi un detectoare de metale. Percheziţiile s-au făcut în peste 26 de locaţii din Constanţa, Hunedoara şi Bucureşti.

Hoţii vânau site-urile arheologice, şi cu nişte simple detectoare de metal găseau imediat monedele.

În judeţul Constanţa au fost făcute nu mai puţin de 17 percheziţii. Unul din cei vizaţi este Adrian Matei, zis Grecu. Este cunoscut în zonă drept un pionier în ce priveşte săpăturile în situri arheologice. Tot ce găsea sub pământ ducea în Grecia iar acum este acuzat de o pagubă de sute de mii de euro.

În Hunedoara au fost făcute două percheziţii. Suspecţii de aici au golit de bogăţii siturile arheologice din Munţii Orăştiei. Mai multe persoane au fost reţinute şi sunt cercetate acum de autorităţi.

În Bucureşti au fost făcute nouă percheziţii, în urma cărora au fost luaţi la audieri nouă oameni. Împotriva lor a început deja urmărirea penală. Membrii reţelei de traficanţi riscă pedepse de până la şapte ani de închisoare.

Reţea de traficanţi de obiecte arheologice, anihilată de poliţişti

×
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close