Antena 3 CNN Actualitate Românii, "cocoşaţi" de facturile mari la întreţinere. Pensionarii sunt cei mai afectaţi

Românii, "cocoşaţi" de facturile mari la întreţinere. Pensionarii sunt cei mai afectaţi

Românii, "cocoşaţi" de facturile mari la întreţinere. Pensionarii sunt cei mai afectaţi
18 Iul 2015   •   11:36

Românii dau mai mult de un sfert din salariu pentru întreţinerea locuinţei. Potrivit unui studiu INS, 28% din bugetul unei familii este destinat întreţinerii şi cheltuielilor specifice unei gospodării. Pensionarii resimt însă, cel mai mult costul ridicat al utilităţilor din cauza puterii mici de cumpărare, se arată în studiul citat de adevărul.ro.

Statisticile arată că, în medie, un român cheltuie puţin peste 200 lei pe lună pentru a achita facturile de întreţinere. Este a doua mare cheltuială a românilor după mâncare.

Studiul făcut de INS şi preluat de adevărul.ro arată că bucureştenii sunt cei care trebuie să achite cei mai mulţi bani pentru utilităţi, în medie 344 de lei pe lună pentru fecare persoană.

Studiul despre nivelul de trai din România arată că, deşi costurile sunt relativ asemănătoare, pensionarii sunt cei care resimt cel mai mult impactul facturilor mari deşi alocă lunar pentru întreţinere 187 de lei faţă de 220 de lei şomerii şi 270 de lei salariaţii.

De asemenea, gospodăriile conduse de bărbaţi plătesc, în medie, 219 lei lunar la întreţinere, în timp ce gospodăriile conduse de femei achită 182 de lei lunar.

×
Subiecte în articol: intretinere
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close