Antena 3 CNN Actualitate Scandal după declaraţia iresponsabilă a lui Băsescu privind moscheea din Bucureşti

Scandal după declaraţia iresponsabilă a lui Băsescu privind moscheea din Bucureşti

Scandal după declaraţia iresponsabilă a lui Băsescu privind moscheea din Bucureşti
06 Iul 2015   •   18:27

Comunitatea musulmană din România reacţionează dur la declaraţiile iresponsabile ale lui Traian Băsescu despre valul de terorişti care ar putea ajunge la noi în ţară dacă s+ar construi o mare moschee în Bucureşti. Muftiul Muurat Iusuf îi aminteşte fostului preşedinte că el însuşi a fost de acord cu alocarea unor terenuri în Bucureşti pentru construirea acestei moschei şi a unui cimitir musulman. La rândul său, premierul Victor Ponta spune că este regretabil că există persoane atat de iresponsabile care uită de solidaritatea interconfesională.

Şeful Cultului Musulman din România este consternat de afirmaţiile lui Traian Băsescu legate de riscurile construirii la Bucureşti a celei mai mari moschei din Europa şi a unei universităţi musulmane. Muurat Iusuf spune că declaraţiile fostului preşedinte riscă să divizeze societatea românească pe criterii confesionale.

"Fostul preşedinte Băsescu să nu implice Cultul Musulman într-un conflict politic cu pretext religios! (...) îi reamintesc că în cadrul a două vizite oficiale efectuate în Turcia, în 2011 şi 2014, când l-am însoţit, a căzut de acord cu omologul său să acorde terenuri în Bucureşti pentru construirea acestei moschei şi a unui cimitir musulman. (...) nu înţeleg, în acest caz, de ce trebuie ca fostul preşedinte să afirme public că trebuie analizată în CSAT oportunitatea construirii unui edificiu religios musulman." spune muftiul.

La rândul său premierul Victor Ponta a caracterizat afirmaţiile lui Băsescu ca fiind iresponsabile.

"Regret şi îmi pare rău că există încă în ţara noastră iresponsabili care se joacă cu lucruri atât de sensibile şi importante cum sunt pacea, respectul şi solidaritatea interconfesională!" a scris Ponta pe Facebook.

Traian Băsescu este de părere că ridicarea unei mari moschei în Bucureşti ar însemna o poartă pentru terorişti.

×
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close