Antena 3 CNN Actualitate Se schimbă buletinele. Românii vor avea cărţi de identitate BIOMETRICE

Se schimbă buletinele. Românii vor avea cărţi de identitate BIOMETRICE

Se schimbă buletinele. Românii vor avea cărţi de identitate BIOMETRICE
de O.P.    |    27 Feb 2013   •   06:55

După scandalul paşapoartelor biometrice, românii vor fi nevoiţi acum să îşi facă şi cărţi de identitate biometrice.

"România (poate) să dovedească prin măsuri concrete faptul că asigură accesul în spaţiul Schengen cu un document de identitate sigur, adaptat standardelor internaţionale în materie", spun reprezentanţii MAI.

Astfel, din vara anului 2013, cetăţenilor români li se vor elibera cărţi de identitate biometrice, ce vor conţine amprenta digitală şi un cip personalizat.

Cartea de identitate normală va conţine date în format tipărit sau în format inscripţionat prin tehnologie laser, precum numele complet al titularului, sexul, cetăţenia, data şi locul naşterii, semnătura olografă, fotografia titularului, C.N.P. şi adresa de domiciliu, dar şi elemente de particularizare şi de siguranţă.

În schimb, cartea de identitate biometrică de tip smart card va mai include prenumele părinţilor titularului, certificate digitale, date biometrice ale titularului, constând în imaginea facială şi imaginile impresiunilor papilare a două degete.

În plus, buletinul biometric garantează un grad de protecţie ridicat împotriva furtului de identitate, declară specialiştii de la Biroul de Evidenţă al MAI.




×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close