Antena 3 CNN Actualitate Sorin Pantiş, în Dosarul Telepatia: "Ce s-a întâmplat în prima instanţă este incredibil de nedrept”

Sorin Pantiş, în Dosarul Telepatia: "Ce s-a întâmplat în prima instanţă este incredibil de nedrept”

Sorin Pantiş, în Dosarul Telepatia: "Ce s-a întâmplat în prima instanţă este incredibil de nedrept”
25 Iul 2014   •   14:53
Deşi s-a depus o nouă cerere de strămutare a dosarului privind privatizarea Institului de Cercetări Alimentare (ICA), având în vedere presiunea mediatică asupra acestui caz, dar şi evolutia lui, ICCJ a refuzat şi astăzi această solicitare.  
 
Fostul Ministru al Comunicaţiilor, Sorin Pantiş, a dorit mutarea dosarului ICA de la Curtea de Apel Bucureşti la altă instanţă din ţară, invocând presiunea mediatică asupra acestui dosar şi lipsa de imparţialitate a judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti. 
 
“Motivele pentru care am cerut strămutarea dosarului sunt legate de presiunea mediatică şi de cavalcade de evenimente care au avut loc în timpul şi în perioada recursului la Curtea de Apel”. 
 
Pantiş a precizat că nu este vorba de neîncrederea faţă de un complet sau altul, ci de faptul că, în subliminalul oricărui judecător de la o Curte de Apel, unde au existat astfel de evenimente, a existat o presiune continuă. 
 
“Datorită mass-media, domnul Dan Voiculescu este un star în acest proces, nu trebuie să tăgăduim. Repet, nu este vorba numai despre presiunea media, este vorba despre presiunea care apasă pe acum Curtea de Apel Bucureşti,  după întâmplările care au avut loc, care nu pot să nu lase urme în conştiinţa unui judecător, când colegii sunt arestaţi cu jumătate de oră înainte de a începe procesul ICA”. 
 
Pantiş: "Nu se poate să fii condamnat pe nedrept, fără cea mai mică motivaţie, într-o ţară civilizată”
 
Sorin Pantiş a spus că, în primă instanţă, a fost o decizie profund nedreaptă.
 
“Despre asta o să discutăm la momentul potrivit. Eu vă promit încă de pe acum că voi discuta mult pe probleme de fond, pentru că nu s-a discutat decât pe probleme de procedură, nimic despre problemele de fond ale acestui proces”.  
 
Întrebat fiind de jurnalişti ce părere are despre judecătoarea Camelia Bogdan, Pantiş a declarat: “Cu siguranţă că e un foarte bun profesionist, citindu-i lucrările, n-am nimic de zis. Merită locul pe care-l are, ca pregătire şi ca ofrandă aduse prin scrierile dânsei actului juridic pe partea de spălare de bani. Din punct de vedere al modului în care tratează actul de justiţie, nu am să mă pronunţ decât atunci când voi vedea decizia finală, pentru că repet şi o spun eu pentru prima dată, ce s-a întâmplat în prima instanţă este incredibil de nedrept, este nedrept fără niciun fel de tăgadă”. 
 
Pantiş a mai răspuns la întrebarea dacă se teme de o condamnare definitivă: “Nu mă tem, pentru că atunci când eşti nevinovat şi o să aduc toate argumentele, nu numai în ce mă priveşte, ci în ceea ce îi vizează pe toţi implicaţi în acest proces. Nu cred că se poate întâmpla aşa ceva. Nu cred că într-o ţară civilizată, în care clamăm statul de drept, se poate să fii condamnat absolut nedrept, fără cea mai mică motivaţie”, a mai spus el. 

×
Subiecte în articol: dosar telepatia
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close