Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu recunoaşte că şi-a subordonat justiţia: "Pe Macovei le-am băgat-o eu pe gât, a fost contribuţia mea 100%"

Traian Băsescu recunoaşte că şi-a subordonat justiţia: "Pe Macovei le-am băgat-o eu pe gât, a fost contribuţia mea 100%"

Traian Băsescu recunoaşte că şi-a subordonat justiţia: "Pe Macovei le-am băgat-o eu pe gât, a fost contribuţia mea 100%"
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Mai 2015   •   07:21

Traian Băsescu recunoaşte că toţi cei care conduceau sistemul de Justiţie în mandatul său erau oamenii lui. De la Monica Macovei, la Daniel Morar, Laura Codruţa Kovesi şi chiar Florian Coldea, fostul preşedinte a spus la Adevărul Live că şi-a dorit ca fiecare în parte să ocupe funcţiile respective.

Spune însă că regretă excesele şi spectacolul televizat pe care îl face acum şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Sub pretextul că a dorit independenţa Justiţiei cu orice preţ, Traian Băsescu spune că şi-a depăşit atribuţiile constituţionale şi a cerut-o pe Monica Macovei în fruntea ministerului Justiţiei.

De venirea Monicăi Macovei se leagă şi numirea în fruntea Parchetelor a procurorilor cu ajutorul cărora Băsescu a fost acuzat că îşi executa adversarii. Fostul preşedinte recunoaşte că ambii au fost propunerile sale către ministrul Justiţiei de la acea vreme.

De Morar a fost impresionat că îi arestase un fost coleg de partid, iar de Kovesi că făcuse sport. >

Băsescu o atacă însă direct pe Kovesi şi o acuză că ar face spectacol cu arestările. Le apără însă pe Elena Udrea şi Alina Bica.

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close