Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu: Trebuie să cheltuim atât cât producem. Nu trebuie să creştem nivelul de îndatorare doar pentru consum (VIDEO)

Traian Băsescu: Trebuie să cheltuim atât cât producem. Nu trebuie să creştem nivelul de îndatorare doar pentru consum (VIDEO)

Traian Băsescu: Trebuie să cheltuim atât cât producem. Nu trebuie să creştem nivelul de îndatorare doar pentru consum (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
24 Iul 2010   •   10:09

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că una din deciziile extrem de importante care trebuie luate imediat este "să cheltuim atât cât producem", subliind că România are un nivel de îndatorare mai scăzut faţă de alte ţări şi că "nu trebuie să ne batem joc" crescându-l doar pentru consum, informează Mediafax.

"Eu ştiu că este extrem de greu pentru un om politic să-şi asume un asemenea mesaj. Eu ştiu că, de regulă, aducătorului veştii proaste i se taie capul. Prefer să am capul tăiat decât să nu-mi atenţionez propriul popor că avem de luat decizii extrem de importante. A continua să împrumutăm pentru cheltuielile noastre interne şi nu pentru dezvoltare ar fi o eroare care ne condamnă să rămânem tot mai în urmă faţă de statele dezvoltate ale Uniunii Europene", a spus Băsescu, la seminarul cu tema "Europa Centrală - Centrul Europei?", organizat în cadrul taberei studenţeşti "Tusványos 21", de la Băile Tuşnad.

Potrivit şefului statului, "a ne amăgi că putem continua să împrumutăm bani pentru a ne plăti pensiile şi salariile este una dintre marile erori".

"Noi nu vom putea deveni importanţi atât timp cât va trebui să mergem să împrumutăm bani ca să ne plătim pensii şi salarii", a spus şeful statului, la Băile Tuşnad.

În plus, şeful statului a declarat că România va rămâne un susţinător ferm al proiectului Nabucco, deoarece este varianta care creează ţării noastre alternativa de aprovizionare cu energie, afirmând că nu va exista o balansare între Nabucco şi South Stream.

"În momentul de faţă, dacă discutăm despre proiecte energetice europene, discutăm despre South Stream şi Nabucco. România va rămâne ferm un susţinător al proiectului Nabucco şi nu va balansa între South Stream şi Nabucco, pentru că doar Nabucco este varianta care ne creează alternative de aprovizionare cu energie"

Este o mare eroare să credem că putem construi o regiune bazată pe criterii etnice sau religioase, a avertizat preşedintele Băsescu. La rândul său, premierul Ungariei, Viktor Orban, a punctat că relaţiile dintre România şi Ungaria sunt mai bune decât până acum. Premierul maghiar nu a făcut nici o referire la autonomie, dar a vorbit de colaborarea ţării sale cu România şi cu celelalte state europene.

Şeful statului a încercat să demonstreze că are cunoştinţe şi de astronomie. Mai exact, preşedintele a vorbit în metafore despre relaţia dintre români şi maghiari.

 

În plus, Traian Băsescu nu ratează nicio ocazie pentru a trimite săgeţi către presă. De această dată, şeful statului e supărat pe jurnalişti că încearcă să găsească vinovaţi pentru situaţia economică a românilor. De fapt, situaţia e alta, crede preşedintele: pur şi simplu nu sunt bani!


Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close