Antena 3 CNN Actualitate Udrea a vândut terenul pe care ar fi trebuit să treacă „legătura“ între Capitală şi autostrada Bucureşti-Braşov

Udrea a vândut terenul pe care ar fi trebuit să treacă „legătura“ între Capitală şi autostrada Bucureşti-Braşov

Udrea a vândut terenul pe care ar fi trebuit să treacă „legătura“ între Capitală şi autostrada Bucureşti-Braşov
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Iun 2011   •   10:20

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea a vândut terenul de pe malul lacului Griviţa din Bucureşti, omului de afaceri Alexandru Faur, cunoscut ca intermediar pe piaţa imobiliară.

Pe terenul de 6.000 de metri pătraţi, pe care Elena Udrea l-a cumpărat în 2007, ar fi trebuit să treacă la vremea respectivă bulevardul care unea Capitala de autostrada Bucureşti-Braşov.

Consiliul Municipiului  Bucureşti a decis însă ca viitorul bulevard spre autostradă să treacă peste lac şi cimitir. În această situaţie s-au putut evita exproprierile, inclusiv pentru terenul Elenei Udrea.

Elena Udrea nu a putut să construiască nimic pe terenul de 6.000 de metri pătraţi pe care îl deţinea încă din 2007 pentru că proprietatea era traversată de terenul pentru viitoarea autostradă Bucureşti-Braşov.

Actualul Ministru al Turismului a avut noroc, însă. În 2009, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a decis ca bulevardul care unea Bucureştiul de autostrada Bucureşti-Braşov să treacă peste cimitirul Dămăroiaia şi lacul Griviţa pentru a se evita exproprierile, inclusiv pentru terenul Elenei Udrea.

Ministrul Turismului a anunţat la începutul acestei săptămâni că a vândut terenul respectiv. Contractul de vânzare-cumpărare a fost semnat cu Alexandru Faur în data de 20 septembrie 2010, exact cu o săptămână după completarea ultimei declaraţii de avere.

Pe 5 octombrie 2010 banca a radiat şi ipoteca existentă pe acest teren, dovadă că împrumutul în valoare de 3,29 milioane euro, care îi provoca insomnii ministrului, a fost achitat.

În urma tranzacţiei, Elena Udrea a declarat într-un interviu că a vândut terenul primului client care s-a interesat după ce presa a făcut tam-tam de creditul ei şi că nu cunoaşte cumpărătorul.

 


×
Subiecte în articol: Elena Udrea teren ministrul turismului
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close