Antena 3 CNN Actualitate Udrea vrea să ridice Terra, o staţiune pe litoral care se vrea a fi unică în România

Udrea vrea să ridice Terra, o staţiune pe litoral care se vrea a fi unică în România

Udrea vrea să ridice Terra, o staţiune pe litoral care se vrea a fi unică în România
Sursa foto: Foto: Intact Images
30 Aug 2010   •   10:11

Ministrul Elena Udrea pare să fi găsit soluţia salvatoare pentru turismul românesc. Cel puţin teoretic. O nouă staţiune ar urma să apară în următorii 5 ani, la Marea Neagră. Se va numi... Terra şi va fi ridicată între Costineşti şi Olimp, scrie Gândul în ediţia de luni. Staţiunea se vrea a fi o premieră pentru România. Va avea complexuri de tip resort, cu sistem all-inclusive şi modalităţi diverse de petrecere a timpului liber, chiar şi când afară toarnă cu găleata.

7 milioane de euro va aloca guvernul pentru o nouă staţiune pe litoralul românesc.

"Din toată sărăcia, vă dăm!", i-a promis ministrul Elena Udrea primarului din comuna 23 August. Aici va răsări în următorii 5 ani Terra, un loc care se vrea a fi unic în România.

Turiştii vor putea continua distracţia şi pe vreme rea, deoarece vor fi ridicate 5 complexuri de tip resort, care oferă pe lângă masă şi cazare, diverse posibilităţi de petrecere a timpului liber.

Pe lângă fondurile de la guvern, folosite în special pentru infrastructură, autorităţile mizează pe banii a 7-8 investitori străini. Austriecii sunt primii care se vor pune pe lucru. Gândul scrie că ei vor construi două hoteluri a câte 13 etaje, 40 de vile de vacanţă, heliport şi un teren de minigolf. Totul costă 600 de milioane de euro.

Hotelierii sunt însă sceptici că sistemul all-inclusive, pe care mizează investitorii străini, va fi apreciat de români, obişnuiţi să vină la mare cu mâncarea de acasă. Nemţii în schimb îşi doresc asemenea servicii.

Autorităţile vor cheltui bani şi pentru a asigura accesul în zonă. De aceea, iau în calcul amenajarea unei gări între Costineşti Tabără şi Halta Neptun. Pentru cei care vin cu maşina, se va construi o ramificaţie din DN 39 Constanţa-Mangalia.

Rămâne de văzut câte vor fi gata la timp. Se ştie că lucrările la Autostrada Bucureşti - Constanţa au început acum 23 de ani, iar cele de modernizare a căii ferate Bucureşti - Constanţa în 2006.

Antena 3


×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close