Antena 3 CNN Actualitate Un nou CUTREMUR în judeţul Buzău. Ce magnitudine a avut seismul

Un nou CUTREMUR în judeţul Buzău. Ce magnitudine a avut seismul

Un nou CUTREMUR în judeţul Buzău. Ce magnitudine a avut seismul
03 Iun 2015   •   08:07

Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter s-a produs miercuri dimineața, la ora locală 3,48, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, conform Institutului Național pentru Fizica Pământului, scrie Agerpres.
 
Seismul a avut loc la o adâncime de 128 de kilometri, iar localitățile cele mai apropiate de epicentru au fost Vălenii de Munte (42 kilometri), Covasna (48 kilometri), Buzău (48 kilometri), Mizil (51 kilometri) și Râmnicu Sărat (51 kilometri).

Tot miercuri, în aceeași zonă seismică dar în județul Vrancea, s-au mai produs două cutremure de intensitate mai mică, respectiv de 2,4 grade pe scara Richter (ora locală 0,31) și de 2,7 grade (ora locală 0,55).

Cel mai mare seism din România din acest an s-a produs în data de 29 martie, în județul Buzău, și a avut o magnitudine de 4,9 grade pe scara Richter.

Conform datelor INFP, de la începutul anului 2015, în zona seismică Vrancea, au mai fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade pe Richter, unul având loc în data 24 ianuarie, iar celălalt pe 16 martie.

Anul trecut, pe 22 noiembrie, s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, mișcarea tectonică fiind cea mai mare înregistrată în România în ultimii ani.

×
Subiecte în articol: cutremur
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close